Asgari ücrette yeni dönem: Türk-İş 14 bin 25 lira istiyor

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret görüşmeleri yaklaşıyor. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücrette pazarlığa başlayacakları rakamı açıkladı. Atalay, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı olan 14 bin 25 liradan aşağı inmeyeceklerini söyledi.

2107

Asgari ücret görüşmeleri öncesinde Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, işçilerin beklentisini dile getirdi. Atalay, asgari ücrette pazarlığa 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı olan 14 bin 25 liradan başlayacaklarını söyledi

Açlık sınırı asgari ücretin çok üzerinde

Türk-İş’in Kasım ayı verilerine göre, dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 14.025 TL, gıda ile birlikte diğer tüm temel harcamaları için haneye girmesi gereken toplam gelir tutarı (yoksulluk sınırı) ise 45.686 TL oldu.

Asgari ücret yılda bir kez belirlenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada asgari ücretin bundan sonra yılda bir kez belirleneceğini söyledi. Geçtiğimiz yıllarda asgari ücret yılda iki defa belirleniyordu.

Asgari ücrette beklenti ve tahminler

Ekonomistler ve çalışanlar yeni belirlenecek olan asgari ücretle ilgili beklenti ve tahminlerini dile getiriyor. Bazı uzmanlar, asgari ücretin en az 10 bin lira olması gerektiğini savunurken, bazıları ise asgari ücretin enflasyon oranında artırılacağını öngörüyor. İşçiler adına masaya oturacak olan Türk-İş’in Genel Başkanı Ergün Atalay ise, NTV’ye yaptığı açıklamada, asgari ücrette pazarlığı 4 kişilik bir ailesinin açlık sınırı olan 14 bin 25 liradan başlatacaklarını söyledi.

(Haber Merkezi)

Paylaş