Arda Turan’ın Dolandırıldığı İddiası Futbol Dünyasını Sarsıyor! İşte Olayın Perde Arkası

Arda Turan, Seçil Erzan’ın kurduğu “yüksek karlı gizli fon” tuzağına düşerek 150 milyon lira kaybetti. Erzan, bankacılık işlemlerini yaptığı varlıklı kişilere yüksek kar vaadiyle paralarını teslim etmelerini istedi. Bu vaade inanan kişiler arasında futbol dünyasının tanınmış isimleri de vardı. Ancak Erzan, paraları kendi hesabına aktararak ortadan kayboldu. Soruşturma kapsamında 7 kişi hakkında 216 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

1868

Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Arda Turan, özel bir bankanın şube müdürü olan Seçil Erzan tarafından 150 milyon lira dolandırıldığı iddiasıyla gündeme geldi. Arda Turan’ın yanı sıra Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Buse Terim Bahçekapılı gibi isimlerin de mağdur olduğu olayda, toplamda 80 milyon dolarlık vurgun yapıldığı öne sürüldü. Peki, Arda Turan nasıl dolandırıldı? Seçil Erzan kimdir? Dolandırıcılık soruşturmasında son durum ne? İşte, Arda Turan’ın dolandırıldığı iddiasına dair merak edilenler…

Arda Turan Nasıl Dolandırıldı?

Arda Turan’ın dolandırılma olayının başlangıcı, Seçil Erzan’ın özel bir bankanın Florya Şubesi’nde çalışmasıyla ilgili. Erzan, burada çalışırken Galatasaray’ın bazı isimlerinin de banka işlerini gerçekleştirdi. Banka işlemlerini yaptığı isimlere güven verdi. Daha sonra aynı bankanın Büyükdere Şubesi’ne müdür olarak atandı. Burada da tanınmış isimlerle tanışarak bankacılık işlemlerini gerçekleştirdi.

Erzan, bankacılık işlemlerini yaptığı varlıklı müşterileri arayarak, “Özel kapalı fon sisteminde çok ciddi paralar kazanabilecek bir sistem oluşturduk, bu sistemi gizli tutuyoruz ve sen ne kadar yatırım yaparsan o kadar da kazancın fazla olur” dedi. Bu vaade inanan varlıklı kişiler de Erzan’a paralarını teslim etmeye başladı.

Erzan’ın kurduğu sistem bir süre yolunda gitti. Bazı kişilere kâr ödemesi yaptı. Bu ödemeler etrafta da duyuldu ve sisteme bu sayede yeni isimler ekledi. Bazı kişiler Erzan’a çantalarla paralarını teslim ediyordu.

Arda Turan da bu sistemden haberdar oldu ve Erzan’a güvenerek 150 milyon lira yatırım yaptı. Ancak Erzan, paraları kendi hesabına aktararak ortadan kayboldu. Paralarını alamayan mağdurlar ise savcılığa başvurdu.

Seçil Erzan Kimdir?

Seçil Erzan, özel bir bankanın şube müdürü olarak çalışan ve futbol dünyasının tanınmış isimlerini dolandırdığı iddia edilen bir kadındır. Erzan, 1980 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nden mezun oldu. 2003 yılında özel bir bankada çalışmaya başladı. 2018 yılında ise aynı bankanın Büyükdere Şubesi’ne müdür olarak atandı.

Erzan, bankacılık işlemlerini yaptığı varlıklı kişileri “yüksek karlı gizli fon” vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatıldı. Erzan, paraları kendi hesabına aktardıktan sonra ortadan kayboldu. Erzan’ın nerede olduğu ve nasıl yakalanacağı henüz bilinmiyor.

Dolandırıcılık Soruşturmasında Son Durum Ne?

Arda Turan’ın da aralarında bulunduğu 18 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, 7 kişi hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, sanıklar Seçil Erzan, Mehmet Ali Erzan, Semih Kaya, Emre Çolak, Mustafa Özcan, Hüseyin Özcan ve Mehmet Özcan’ın “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 3 yıldan 216 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

İddianamede, 18 müştekinin toplam 24 milyon 926 bin 500 dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandırıldığı aktarıldı. İddianamede ayrıca, sanıkların mal varlıklarına el konulması ve mağdurlara tazminat ödenmesi istendi.

İddianame, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme, iddianamenin kabulü veya reddi yönünde karar verecek. (Saim Tunçman)

Paylaş