2024 KYK Burs ve Kredi Miktarları Açıklandı! Erdoğandan Son Dakika Açıklaması

Öğrencilerin merakla beklediği 2024 yılı KYK burs ve kredi miktarları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Peki, KYK bursu ne kadar oldu? KYK burs/kredi miktarı ne kadar? İşte detaylar…

1793

2024 yılında KYK burs ve kredi miktarları ne kadar olacak? Bu sorunun cevabı, binlerce üniversite öğrencisinin merakla beklediği bir konu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, 2024 yılında KYK burs ve kredi miktarlarını arttırdıklarını duyurdu. Buna göre, lisans öğrencileri için 2 bin lira, yüksek lisans için 4 bin lira, doktora için 6 bin lira ödeme yapılacak. Bu rakamlar, önceki yıla göre yüzde 60 oranında bir artış anlamına geliyor. İşte 2024 yılında KYK burs ve kredi miktarları.

2024 KYK Burs ve Kredi Miktarları

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından millete seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilen burs ve kredi miktarının arttığını açıkladı. Erdoğan, 2024 yılı kredi ve burs rakamlarını lisans öğrencileri için 2 bin, yüksek lisans için 4 bin, doktora öğrencileri için 6 bin liraya çıkardıklarını duyurdu.

Erdoğan’ın açıklamasına göre, 2024 yılında örgün eğitimdeki öğrencilere verilecek burs ve kredi miktarları şöyle oldu:

  • Lisans öğrencileri için 2 bin lira
  • Yüksek lisans öğrencileri için 4 bin lira
  • Doktora öğrencileri için 6 bin lira

Erdoğan, ayrıca kredi alan öğrencilerden sadece ana paranın ödemesini temin ettiklerini, tek bir öğrenciyi dahi açıkta bırakmamak için yurt kapasitesini artırdıklarını ve bu sene 950 bin öğrencinin müracaat ettiğini söyledi.

KYK Bursu Nasıl Alınır?

KYK bursu almak isteyen öğrencilerin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru tarihleri her yıl değişiklik gösterebiliyor. Başvuru yapacak öğrencilerin aşağıdaki şartları taşıması gerekiyor:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Örgün eğitim görmek
  • Ailede kişi başına düşen aylık gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması
  • Disiplin cezası almamış olmak
  • Başka bir kurumdan burs veya kredi almamak

KYK bursu alan öğrenciler mezun olduktan sonra geri ödeme yapmazken, kredi alan öğrenciler mezuniyetten iki yıl sonra geri ödeme yapmaya başlıyor.

KYK Bursu Ne Zaman Yatar?

KYK bursu ve kredisi her ayın ilk haftası içinde Ziraat Bankası hesaplarına yatırılıyor. Ödemelerin hangi gün yapılacağı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından duyuruluyor. Ödemelerin gecikmesi durumunda ise Bakanlık’tan açıklama yapılıyor.

2024 yılında KYK burs ve kredi miktarları ne kadar olacak? Bu sorunun cevabı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Buna göre, lisans öğrencileri için 2 bin lira, yüksek lisans için 4 bin lira, doktora için 6 bin lira ödeme yapılacak. Bu rakamlar, önceki yıla göre yüzde 60 oranında bir artış anlamına geliyor. KYK burs ve kredi başvurusu, e-Devlet üzerinden yapılır. Başvuru şartları ve ödeme takvimi ise Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alır. KYK burs ve kredi, üniversite öğrencilerinin eğitim hayatlarını kolaylaştıran önemli bir destektir. (Yunus Erzincanlı)

Paylaş