10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Cavit Erkılınç’tan Kutlama Mesajı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Türk basınının mesleki değerlere bağlılığını ve demokrasiye katkısını övdü.

739

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Erkılınç, mesajında Türk basınının mesleki değerlere tam bağlılıkla çalıştığını, iş güvencesi, verilen emeğin karşılığının alınması ve kayıt dışı istihdamın önlenmesine yönelik beklentilerinin haklı talepler olduğunu ve koşulsuz desteklediğini belirtti.

Basın mesuplarını tebrik etti

Erkılınç, mesajında ayrıca, farklı dünya görüşlerine rağmen haberlerinde nesnel dili tercih eden basın mensuplarının demokrasimizin güçlenmesinde, toplumumuzun gelişmesinde ve millî birliğimizin sağlanmasında önemli bir kamu görevi üstlendiğini kaydetti.

Erkılınç, hayatını kaybeden gazetecilere rahmet diledi

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü, mesajının son bölümünde, 6 Şubat 2023 depremlerinde ve İsrail saldırıları sonucu Filistin’de yaşamını yitiren basın mensuplarını anarak, onlara Yüce Allah’tan rahmet niyaz etti. Erkılınç, “Ülkemizde ve dünyanın her bir köşesinde zaman mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveri ve gayret ile vazifelerini sürdüren basın çalışanlarımızın bugüne kadar olduğu gibi her daim yanlarında bulunacağımızı ifade etmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, medya emekçilerine çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi

(ESRA GÜLLER)
Paylaş