10 Kasım Okullar Tatil Mi? 10 Kasımda Ders İşlenecek Mi?

10 Kasım, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü olarak her yıl anılıyor. Bu yıl 10 Kasım Perşembe gününe denk geliyor. Peki, 10 Kasım’da okullar tatil mi? Bugün okullar var mı? İşte yanıtı…

1761

10 Kasım resmi tatil değil. Dolayısıyla okullar 10 Kasım’da açık olacak ve tam gün ders işlenecek. Ancak okullarda ve diğer resmi kurumlarda Atatürk’ü anma törenleri düzenlenecek.

10 Kasım 1938’de saat 09:05’te hayata gözlerini yuman Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu yıl 85. ölüm yıl dönümünde tüm Türkiye tarafından saygı ve minnetle anılacak. Atatürk’ün vefatının ardından ilan edilen milli yas günü olan 10 Kasım, resmi tatiller arasında yer almıyor. Bu nedenle 10 Kasım’da okullar tatil değil. Ancak okullarda ve diğer resmi kurumlarda Atatürk’ü anma törenleri düzenlenecek.

10 KASIM’DA OKULLARDA NELER YAPILACAK?

Okullarda 10 Kasım Perşembe günü tam gün ders işlenecek. Ancak derslerin yanı sıra Atatürk’ün hayatını, eserlerini, ilke ve devrimlerini anlatan çeşitli etkinlikler de yapılacak. Ayrıca saat 09:05’te tüm okullarda siren sesleri eşliğinde saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Okullarda ayrıca Atatürk köşeleri oluşturulacak ve Atatürk posterleri asılacak.

10 KASIM’DA BANKALAR, PTT VE NOTERLER AÇIK MI?

10 Kasım resmi tatil olmadığı için bankalar, PTT ve noterler normal mesai saatlerine göre çalışacak. Ancak bu kurumlarda da Atatürk’ü anma törenleri düzenlenecek ve saat 09:05’te saygı duruşunda bulunulacak.

10 KASIM’DA ANITKABİR’E ZİYARETÇİ AKINI

Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir, her yıl olduğu gibi bu yıl da 10 Kasım’da ziyaretçi akınına uğrayacak. Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, siyasi parti liderleri, askeri ve sivil yetkililer, yabancı misyon temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’e saygılarını sunacaklar. Anıtkabir’de saat 09:05’te gerçekleştirilecek törende ise Cumhurbaşkanı bir konuşma yapacak ve Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayacak. (Haber Merkezi)

Paylaş