Yusuf Tekin Kimdir? Milli Eğitim Bakanı’nın Hayatı ve Kariyeri

Yusuf Tekin, yeni kabinede Milli Eğitim Bakanı olarak atanan akademisyen ve bürokrat. Erzurum doğumlu olan Tekin kimdir? Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler bu yazıda.

3871

Yusuf Tekin, 4 Haziran 2023’te açıklanan yeni kabinede Milli Eğitim Bakanı olarak göreve başlayan isim oldu. Prof. Dr. Yusuf Tekin, akademik ve bürokratik kariyeriyle dikkat çeken bir isim. Peki, Yusuf Tekin kimdir? Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? İşte Yusuf Tekin’in hayatı ve biyografisi.

Yusuf Tekin’in eğitim hayatı

Yusuf Tekin, 1970 yılında Erzurum’un Tortum ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Rize’de tamamladı. 1994 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Siyaset ve sosyal bilimler alanında 1997’de yüksek lisansını, 2002’de doktorasını tamamladı. Aynı alanda 2007 yılında doçent, 2018 yılında profesör oldu.

Yusuf Tekin’in akademik kariyeri

Yusuf Tekin, mesleki kariyerine 1994 yılında Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak başladı. 2002 yılında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’ne öğretim üyesi olarak atandı. Bu fakültede bölüm başkanlığı, dekan yardımcılığı, üniversite senato üyeliği, fakülte ve enstitü yönetim kurulu üyeliği gibi idari görevlerde de bulundu. 2009 yılında Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi’ne geçti. Müsteşarlık görevinin ardından yeniden öğretim üyeliğine dönen Tekin, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde profesör olarak çalıştı. 15 Eylül 2018 tarihinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörlüğü görevine başladı.

Yusuf Tekin’in bürokratik kariyeri

Yusuf Tekin, 2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bakan yardımcısı olarak atandı. Bu görevinde de üniversitelerle üniversite gençliği ve gençliğin sorunları konularında ortak projeler hayata geçirdi. 2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarlığı görevine başladı. Müsteşarlığı süresince de YÖK ve üniversiteler ile koordineli biçimde eğitim politikalarının oluşturulması konusunda çalışmalar yürüttü. 2015-2018 yılları arasında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi mütevelli heyet başkanlığı görevini de yürüttü. 4 Haziran 2023’te yeni hükümet sisteminde Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirildi.(Haber Merkezi)

Paylaş