Yusuf Tekin duyurdu; Okullarda bağış dönemi sona eriyor

Okul kayıt sürecinde okul müdürlerinin 'adres taşıma, sınıf ve öğretmen seçimi, karşılığında ‘bağış’ adı altında yıllardır velilerden para istemesini masaya yatıran MEB yeni karara vardı. Bu karar ne? Ne zaman yürürlüğe girecek? İşte detaylar…

1628

Her yıl okullara kayıt sürecinde, bağışlar, öğretmen seçimi, adres değişikliği gibi konular gündeme geliyor. İlkokullarda ise en çok tercih edilen öğretmenlerin sınıfına düşmek için adeta bir yarış. Okul müdürleri bu öğretmenler için velilerden bağış talep ediliyor. Bu sorunun çözümüne yönelik adım atan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul ve ortaokullarda öğrencilerin kayıtlarının otomatik olarak yapılması kararına vardı.

Ülke TV'de katıldığı bir programda konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuya dair yaptığı açıklamada sistemin yürürlüğe girmesiyle "Konuştuğumuz bu konuların büyük çoğunluğunu önümüzdeki yıl isteseler de yapamayacaklar" diyerek açıkladı. Tekin, “Okullarda, özellikle ilkokullarda ve ortaokullarda şube ve öğretmen seçimi, öğrenci kaydını yaptıracak hangi okula kayıt alanı içerisindeyse, sonrasında da elektronik ortamda biz dağılımları, çocukların cinsiyeti, yaş ve benzeri dağılımlarını elektronik ortamda göz önünde bulundurarak sınıf mevcuduna göre dağılımı otomatik olarak yapılmış olacak. Dolayısıyla şu konuştuğumuz konuların büyük çoğunluğunu önümüzdeki yıl isteseler de yapamayacaklar” sözlerine yer verdi.

Yusuf Tekin Kimdir? Milli Eğitim Bakanı’nın Hayatı ve Kariyeri

(Haber Merkezi)

Paylaş