Yurt Time Spor Projesi ile Hem Spor Yapın Hem de Para Kazanın!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Yurt Time Spor Projesi, KYK yurtlarında kalan öğrencilere hem spor yapma hem de para kazanma fırsatı sunuyor. Peki, bu projeye kimler başvurabilir, nasıl başvuru yapılır, başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? İşte, Yurt Time Spor Projesi hakkında merak edilen tüm detaylar...

2099

Yurt Time Spor Projesi ile KYK yurtlarında kalan öğrenciler, günlük iki saatlik çalışmalarla haftada toplamda sekiz saati aşmayacak şekilde yurtlarında part-time işlerde görev alıyorlar. Böylece hem yaşam standartlarını iyileştiriyorlar hem de sporu hayatlarının bir parçası haline getiriyorlar.

Yurt Time Spor Projesi Nedir?

Yurt Time Spor Projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu tarafından hayata geçirilen bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu proje kapsamında, resmi kayıtlı olarak GSB yurtlarında barınan birinci sınıfın ikinci dönem ve üstü sınıflarda eğitim gören öğrenciler, kütüphane, genç ofis, eğitim asistanlığı gibi yirmi altı farklı çalışma alanında görev alabiliyorlar. Günlük iki, haftalık sekiz saat görev alarak harçlıklarını çıkaran öğrenciler, ayrıca göreve başlamadan önce beş dakikalık spor egzersizleri yaparak sporu benimseyip hayatlarının bir parçası yapıyorlar.

Yurt Time Spor Projesine Nasıl Başvuru Yapılır?

Yurt Time Spor Projesine başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor. Başvuru yapmak isteyen öğrenciler, e-Devlet Kapısı üzerinden kimlik doğrulaması yaparak, Gençlik ve Spor Bakanlığı hizmetleri arasından Yurt-Time Spor Projesi Başvurusu seçeneğine tıklayarak başvuru formunu doldurabilirler. Başvuru formunda, öğrencilerin kendilerine uygun çalışma alanını ve çalışma saatlerini belirtmeleri gerekiyor.

Yurt Time Spor Projesi Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Yurt Time Spor Projesi başvuru sonuçları, değerlendirme sürecinin ardından yaklaşık iki hafta içinde açıklanacak. Başvuru sonuçları, Gençlik ve Spor Bakanlığı resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacak. Başvuru sonuçlarına göre, her yurttan on öğrenci seçilecek ve bu öğrenciler, Yurt Time Spor Projesi kapsamında görevlendirilecek.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş