Yaz sezonunun yıldızları, klima ve vantilatörler

1969 senesinden bu yana hizmet veren Gülistan Ticaret Arçelik’in Sahibi Abdullah Akbulut, yaz sezonunda en çok satışı yapılan ürünlerin vantilatör ve klimalar olduğunu söyledi.

898

Gülistan Ticaret Arçelik’in Sahibi Abdullah Akbulut, son dönemde en çok satışı yapılan ürünlerin vantilatör ve klimalar olduğunu ifade etti. Çanakkale OLAY Gazetesi'nin haberin göre; Beyaz eşya ticaretinde yaz sezonunun Mayıs ayında başlayıp Eylül ayına kadar sürdüğünü ifade eden Akbulut, şunları kaydetti: “Bu sezona neler girer? Düğün ve yazlık alışverişler girer. İnsanlar yazlığını açar, eksiğini görür ve tamamlamak ister. Şu an enflasyon ortamında olduğumuz için evlenecek olan çiftler Ocak’tan beri alışveriş yapıyor. Ama sona kalanlar da bu zamanlarda alışveriş yapar çünkü düğün zamanı şimdi başladı. Bizim bölgemizdeki beyaz eşya sektöründe alışverişi artıran sebep bu.”

“Klima ve vantilatöre aşırı bir talep var”

Şu an en çok satan ürünlerin vantilatör ve klima olduğunu aktaran Akbulut, “Yaz aylarındaki bir diğer alışveriş ise küresel ısınmayla beraber yeni artış gösterdi. Yazlar çok sıcak geçiyor, klima ve vantilatöre aşırı bir talep var. Firmaların çoğu zaman istediği modelleri bulamıyoruz bile, gelmiyor. Klimaların başlangıç fiyatı, kapasitesine göre değişiyor ama 25 bin liradan başlıyor.” ifadelerine yer verdi.

“Ürünlerimize güveniyoruz”

Ürünlere ilişkin bilgi paylaşan Akbulut, “Arçelik; 65 yıllık, Türkiye’nin en köklü, en eski beyaz eşya firması. Her çeşit ürün üretebilen, yelpazesi geniş firmalardan bir tanesi. Marka servisi de çok yardımcı oluyor, uyguna hizmet ediyor. Biz alışveriş yaparken ürünlerine güveniyoruz, kaliteliler. Ama en çok övündüğümüz, gurur duyduğumuz şey, hem Çanakkale'nin akla gelen her köyüne servis ediyor hem de hızlı gelerek, kurulum yapıyor, arıza gideriyor. O yüzden markamızdan, hizmetinden çok memnun müşterilerimiz. Biz zaten memnunuz. Ben de Arçelik’in ürünlerini öneriyorum. Satıcı olarak değil, tüketici olarak da söylüyorum” dedi.

Toplu alımlarda televizyon hediyesi…

Çeşitli indirim kampanyalarının olduğunu söyleyen Akbulut, “Şöyle söyleyeyim, çamaşır makineleri 18 bin, bulaşık makinaları 14 bin liradan başlıyor. Buzdolapları 13 bin liradan başlıyor. Çeşitli, çapraz kampanyalar var. Çamaşır makinesi alırsan, yanında bir de kurutma makinesi istersen, bir indirim geliyor. Buzdolabı alacaksın yanına televizyon alacaksın, bir indirim veriyor. İkili üçlü ürün gruplarında indirimlerimiz oluyor. Çeyiz gruplarında 12-13 bin liralık televizyon hediye edilebiliyor. Evlenecek çiftler, buzdolabı-çamaşır makinesi-bulaşık makinesi-televizyon-fırın yani beşli paket yaparsa veya fırın olmayacak kurutma makinesi alacak. Yani 5 ürün alırsa, televizyonu Arçelik hediye ediyor. Bu kampanya çok rağbet görüyor.” ifadelerine yer verdi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş