Troya Müzesi’nden bayram mesajı: "Artık sen bir Troyalısın!"

Troya Müzesi, resmi sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada, bayram tatilinde müzeyi ziyaret eden binlerce müze severine duygusal bir mesaj iletti.

1674

Troya Müzesi, resmi sosyal medya hesabından bayram tatili sonrası ziyaretçilerine önemli bir mesaj paylaştı. Tatil boyunca binlerce müze severi ağırlayan Troya Müzesi, ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşattı. Müze yetkilileri, “Öncelikle huzur ve güvenle evine dönmeni umut ediyoruz. Tatil boyunca her gün seni ve binlerce müze severi müzemizde misafir ettik. Troya Kenti’nin öyküsünü seninle paylaştık. Ama unutma bu sadece bir tanışmaydı. Müzeden çıkıp gittiğinde artık sanma ki sen o eski sensin! Artık sen bir Troyalısın!” dedi.

“Hekabe gibi sen de bir Troyalısın”

Troya Müzesi yetkilileri, ziyaretçilere yeni sorumluluklar yüklendiğini vurgulayarak, “Bu toprağın bağrından çıkan Hektor gibi, Kassandra gibi anne Hekabe gibi sen de bir Troyalısın… Bu sebeple yeni sorumlulukların var” dedi.

"Kendini tanımanın Anadolu’ya kök salmanın yolu bu"

Ziyaretçilerden iyi bir Homeros okuru olmalarını isteyen müze yetkilileri, Homeros’un İlyada ve Odysseia kitaplarını edinmelerini önererek, ziyaretçilerin sorumluluklarını şu şekilde dile getirdi, “ Yep yeni sorumlulukların var. İlki iyi bir Homeros okuru olmak. Eğer henüz edinmediysen Homeros’un İlyada ve Odysseia kitaplarını edin lütfen. Önce İlyada’dan başla okumaya. İlk anda kavramak kolay olmayabilir bu yüzden Azra Erhat’ın mitoloji sözlüğünü edinmeni öneririz. Bunları basit bir okuma önerisi olarak görme lütfen. Bu toprağı tanımanın, kendini tanımanın Anadolu’ya kök salmanın yolu bu!”

“Unutma! Sadece tanıştık seninle”

Troya Müzesi’nin açıklamasında, "Her gelişinde öykünün bir başka parçasını keşfedeceksin" ifadelerine yer vererek, “Unutma! Sadece tanıştık seninle. Buraya defalarca geleceksin. Her geldiğinde öykünün bir başka parçasını keşfedeceksin. Sadece bir müze gezmiş olamayacaksın. Bu müze senin için bir ayna. Her karşılaştığında o aynada kendini, Anadolu’yu görecek, tanıyacaksın. Artık sen o eski sen değilsin! Sen bir Troyalısın” denildi.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş