The Weeknd, Spotify’da Tarihe Geçti! İşte Rekor Kıran Şarkısı

Grammy ödüllü şarkıcı The Weeknd, dijital müzik platformu Spotify’da rekor kırdı. Kanadalı sanatçının ‘Blinding Lights’ şarkısı platformda 4 milyar dinlenmeyi geçen ilk şarkı oldu. Şarkı böylece, Ed Sheeran’ın Spotify’da en çok dinlenen ‘Shape of You’ parçasını zirveden indirdi. The Weeknd, aynı zamanda Spotify’ın en popüler sanatçısı oldu. Geçtiğimiz ay, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), The Weeknd’in Gazze’ye 2,5 milyon dolar yardımda bulunacağını açıkladı.

1484

‘Starboy’, ‘Blinding Lights’ ve ‘Save Your Tears’ gibi şarkılarıyla tanınan Grammy ödüllü şarkıcı The Weeknd, dijital müzik platformu Spotify’da rekor kırdı. Kanadalı sanatçının ‘Blinding Lights’ şarkısı platformda 4 milyar dinlenmeyi geçen ilk şarkı oldu. Şarkı böylece, Ed Sheeran’ın Spotify’da en çok dinlenen ‘Shape of You’ parçasını zirveden indirdi. The Weeknd, aynı zamanda Spotify’ın en popüler sanatçısı oldu. Geçtiğimiz ay, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), The Weeknd’in Gazze’ye 2,5 milyon dolar yardımda bulunacağını açıkladı. The Weeknd’in Spotify’daki başarısı ve Gazze’ye yaptığı yardım, hayranlarını ve müzikseverleri heyecanlandırdı. Peki, The Weeknd kimdir? ‘Blinding Lights’ şarkısının hikayesi nedir? Gazze’ye neden yardım etti? İşte, merak edilen soruların yanıtları.

The Weeknd Kimdir?

The Weeknd, sahne adıyla tanınan Kanadalı şarkıcı, söz yazarı ve prodüktör Abel Makkonen Tesfaye’nin gerçek adıdır. 16 Şubat 1990’da Etiyopya asıllı bir ailenin çocuğu olarak Toronto’da doğdu. 17 yaşında okulu bırakarak evden kaçtı ve müzik kariyerine başladı. 2010 yılında YouTube’a yüklediği şarkılarla dikkat çekti ve 2011 yılında ilk mixtape’i House of Balloons’u yayınladı. 2012 yılında ilk stüdyo albümü Trilogy’i çıkardı. 2013 yılında Drake ile birlikte çalıştı ve Kiss Land albümünü piyasaya sürdü. 2015 yılında Beauty Behind the Madness albümüyle büyük bir çıkış yakaladı ve ‘Can’t Feel My Face’, ‘The Hills’ ve ‘Earned It’ gibi hit şarkılarını yayınladı. 2016 yılında Starboy albümüyle Grammy ödülü kazandı. 2018 yılında My Dear Melancholy adlı EP’yi çıkardı. 2020 yılında After Hours albümünü yayınladı ve ‘Blinding Lights’ ve ‘Save Your Tears’ gibi şarkılarla listeleri altüst etti. 2021 yılında Super Bowl LIV’de sahne aldı ve büyük beğeni topladı. The Weeknd, bugüne kadar 80 milyondan fazla albüm ve single sattı ve 10 Grammy ödülü dahil olmak üzere birçok ödül kazandı.

‘Blinding Lights’ Şarkısının Hikayesi Nedir?

‘Blinding Lights’ şarkısı, The Weeknd’in After Hours albümünün ikinci single’ı olarak 29 Kasım 2019’da yayınlandı. Şarkı, 80’lerin synth-pop ve new wave tarzını yansıtan, dans edilebilir bir ritme sahip. Şarkının sözleri, The Weeknd’in eski sevgilisi Bella Hadid ile olan ilişkisine ve ayrılık sonrası yaşadığı duygusal dalgalanmalara gönderme yapıyor. Şarkı, The Weeknd’in Max Martin, Oscar Holter, Belly ve Jason Quenneville ile birlikte yazdığı ve prodüktörlüğünü üstlendiği bir çalışma. Şarkı, çıktığı günden beri büyük bir başarı elde etti ve 34 ülkede bir numaraya yükseldi. Şarkı, Billboard Hot 100 listesinde 57 hafta boyunca ilk 10’da kalarak bir rekor kırdı. Şarkı, aynı zamanda Spotify’da 4 milyar dinlenmeyi geçen ilk şarkı oldu. Şarkı, 2021 Grammy Ödülleri’nde Yılın Kaydı, Yılın Şarkısı, En İyi Pop Solo Performansı ve En İyi Pop Vokal Albümü dallarında aday gösterildi ancak hiçbirini kazanamadı. Şarkının video klibi, Anton Tammi yönetmenliğinde çekildi ve The Weeknd’in Las Vegas’ta yaşadığı maceraları anlatıyor. Video klibin devamı niteliğindeki ‘Save Your Tears’ video klibi ise The Weeknd’in plastik cerrahi yaptırdığına dair söylentileri alevlendirdi.

Gazze’ye Neden Yardım Etti?

The Weeknd, müzik kariyerinin yanı sıra hayırseverliğiyle de tanınıyor. Sanatçı, daha önce Etiyopya, Uganda, Kanada ve ABD’deki çeşitli kuruluşlara bağışlarda bulundu. Geçtiğimiz ay, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), The Weeknd’in Gazze’ye 2,5 milyon dolar yardımda bulunacağını açıkladı. WFP’den yapılan yazılı açıklamada, The Weeknd’in Gazze’ye yönelik 2,5 milyon dolarlık yardımının yaklaşık 4 milyon gıda paketine tekabül ettiği, bu yardımın 173 bin Filistinli’ye iki haftalık gıda tedariki sağlayacağı kaydedildi. The Weeknd, yardım kararını sosyal medya hesabından duyurdu ve “Gazze’deki insanlara yardım etmek için WFP ile işbirliği yapmaktan gurur duyuyorum. Bu insanlar acil olarak gıdaya ihtiyaç duyuyor. Lütfen siz de katkıda bulunun” dedi. The Weeknd’in Gazze’ye yaptığı yardım, hem hayranlarından hem de uluslararası toplumdan takdir ve teşekkür aldı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş