TEKNOFEST 2024'te Çanakkale'nin Gururu

 2024 TEKNOFEST Finali'ne üç farklı kategoride katılan Çanakkaleli öğrenciler, projeleriyle büyük bir başarıya imza attı.

704

Çanakkale, 2024 TEKNOFEST Finali'nde üç farklı projeyle yer alarak büyük bir başarıya imza attı. Sanayide Dijital Teknolojiler kategorisinde Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri Mustafa Göksu'nun rehberliğinde "Otonom Lojistik Robotu" projesiyle finale kaldılar. Ekipte yer alan Yusuf Özçelik, İsmail Emir Fidan, Yılmaz Alperen Çaylak ve Cemil Mikayıloğlu, bu önemli başarıyı elde ederek dikkatleri üzerine çekti.

Bunun yanı sıra, Engelsiz Yaşam kategorisinde Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi'nden Kuzey Turan, Murat Ata Gündüz ve Doruk Oğuz, öğretmenleri Fatma Uca Öztürk rehberliğinde geliştirdikleri "Engelsiz Tercih" projesi ile finale yükseldi. Proje, engellilerin yaşamını kolaylaştırmayı hedefleyen yaratıcı çözümler sunuyor.

Eğitim Teknolojileri kategorisinde ise Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi'nden Özde Elvin Aktay, Ece Yıldız ve Berrak Kavlak, öğretmenleri Neda Şayan’ın rehberliğinde geliştirdikleri "Tanırsan Seversin-Seversen Korursun" projesiyle finalde yarışacaklar.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş