TEKNOFEST 2024'te 75 milyon liralık ödül ve maddi destek verilecek

TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvurular 20 Şubat 2024'e kadar yapılabilecek.

2621

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünyanın en büyük teknoloji yarışmalarına ev sahipliği yapan TEKNOFEST, Adana'da devam ediyor.

Yüksek Ödül ve Malzeme Desteği İle Heyecan Verici Yarışmalar!

"TEKNOFEST ile Gelecek Sensin" mottosuyla düzenlenen prestijli yarışmalara katılmak isteyen teknoloji tutkunlarına 75 milyon lira ödül ve malzeme desteği sunulacak.

Çeşitlilikteki Yarışma Kategorileri ile Genç Zekalara Destek!

TEKNOFEST 2024'te, gençlerin ilgiyle takip ettiği 46 ana kategori ve 117 alt kategoride düzenlenecek teknoloji yarışmalarıyla birlikte, "Roket, Model Uydu, Sağlıkta Yapay Zeka, Biyoteknoloji İnovasyon, Sanayide Dijital Teknolojiler, Uçan Araba Simülasyon, Eğitim Teknolojileri, Robotaksi Binek Otonom Araç, Tarım Teknolojileri, Savaşan İHA, Çip Tasarım" gibi ilgi çekici yarışmalara ev sahipliği yapacak.

Başvurular Devam Ediyor: Geleceğin Teknoloji Liderleri Aranıyor!

TEKNOFEST'e başvurular, 20 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek. Gençlerin milli teknoloji üretme ve geliştirme konusundaki ilgisini artırmak amacıyla düzenlenen bu etkinlik, 2018'den bu yana 2 milyonun üzerinde başvuruya ev sahipliği yapmış durumda.

Genişleyen Yarışma Kategorileri ve Yenilikçi Heyecan!

TEKNOFEST 2024, önceki yıllara göre daha geniş bir yelpazede yarışma kategorilerine ev sahipliği yapacak. Bu yıl ilk defa "Kablosuz Haberleşme, BlokZincir, Hava Savunma Sistemleri, Finansal Teknolojiler, İnsansız Deniz Aracı, Akıllı Wi-Fi Kapsama ve TEKNOFEST Robolig" gibi yeni yarışmalar da katılımcılara heyecanlı bir deneyim sunacak.

TEKNOFEST 2024 Adana'da Gerçekleşecek!

T3 Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ana yürütücülüğünde, Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenlenen TEKNOFEST, 2024'te Adana'da gerçekleşecek. "Ayakları yere basmayan tek festival" olarak nitelendirilen TEKNOFEST, heyecanını Türkiye'nin dört bir yanına taşıyacak. Yarışmalara katılmak isteyenler, başvurularını "www.teknofest.org" internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

(Damla Yeltekin)

Paylaş