Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü? Netflix’in En Çok İzlenen Yerli Filmi Oldu!

Netflix’in 9 Nisan 2021’de yayınladığı Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü? filmi, kısa sürede platformun en çok izlenen yerli filmi oldu. Yılmaz Erdoğan’ın aynı adlı tiyatro oyunundan uyarlanan film, üstün zekalı bir çocuk olarak dünyaya gelen Gülseren’in hayatını anlatıyor.

1070

Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü? filmi, Türkiye’nin yıllar içinde geçirdiği değişimlere tanıklık eden Gülseren’in sivri dili, zekâsı ve ateş böceklerine sevdasıyla dolu hikâyesini izleyiciyle buluşturuyor.

Filmde Kimler Oynuyor?

Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü? filminin başrolünde Ecem Erkek, Gülseren karakterini canlandırıyor. Filmde ayrıca Engin Alkan, Devrim Yakut, Merve Dizdar, Ushan Çakır, Bülent Çolak, Ahmet Rıfat Şungar, Sinan Bengier, Asuman Dabak, Fatih Özkan, Bora Akkaş, Ilgaz Kaya, Özlem Tokaslan, Atakan Çelik, Rıza Akın, Ülkü Duru, Caner Alkaya, Celal Tak, Yılmaz Erdoğan, Beyti Engin, Yiğit Can Bahçeci, Anıl Ateş, Bülent Ekinci, Tuğba Aydın ve Zeki Ocak gibi isimler rol alıyor.

Film Nasıl Bir Tepki Aldı?

Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü? filmi, Netflix’te yayınlandığı günden itibaren büyük bir ilgi gördü. Film, hem izleyicilerden hem de eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı. Film, IMDb’de 10 üzerinden 6.2 puan alırken, Netflix Türkiye’nin Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, ilk 28 günde 3.2 milyon haneye ulaştı. Film, aynı zamanda Netflix’in en çok izlenen yerli filmi unvanını da elde etti.

Filmde Neler Anlatılıyor?

Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü? filmi, Gülseren’in doğduğu günden itibaren yaşadığı olayları anlatıyor. Gülseren, üstün zekalı bir çocuk olarak dünyaya gelir. Ancak ailesi ve çevresi onu anlamakta zorlanır. Gülseren, hayatı boyunca birçok zorlukla karşılaşır. Aşk, aile, siyaset, toplum, eğitim gibi konularda kendine has bir bakış açısı geliştirir. Gülseren’in en büyük tutkusu ise ateş böcekleridir. Gülseren, ateş böceklerini ümit ve ışık olarak görür. Film, Gülseren’in ateş böcekleriyle olan bağını ve hayata karşı duruşunu gözler önüne seriyor.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş