Reshad Strik kimdir, nereli? Strik hakkında bilinmeyenler

Reshad Strik farklı ülkelerden ailelere misafir oluyor. Peki Reshad Strik kimdir? Hayat hikayesi nasıldır? Bilinmeyenleri nelerdir? İşte Reshad Strik hakkında merak edilenler...

29000

Reshad Strik, 22 Haziran 1981 tarihinde Avustralya'nın Canberra şehrinde dünyaya geldi. Baba tarafından Boşnak asıllı olan Strik, Avustralya Tiyatro ve Sanat Akademisi'nden mezun oldu. Oyunculuk kariyerine Avustralya'da başlayan Strik, daha sonra ABD'ye giderek Hollywood filmlerinde rol aldı. 2010 yılında Saraybosna'da evlenen Strik, Türkiye'ye yerleşti ve burada Filinta ve Diriliş Ertuğrul gibi dizilerde oynadı. Şu anda TRT Belgesel'de Ailenin Yeni Üyesi adlı programı sunmaktadır.

Reshad Strik neden gündemde?

Reshad Strik, son zamanlarda sunduğu Ailenin Yeni Üyesi programıyla gündeme geldi. Programda farklı ülkelerden ailelere misafir olan Strik, onların kültürlerini, yaşamlarını, sorunlarını ve mutluluklarını ekrana taşıyor. Programda gösterdiği samimiyet, sempati ve merakla izleyicilerin beğenisini kazanan Strik, sosyal medyada da ilgi odağı oldu. Reshad Strik'in Türkçe bilmesi, İslam inancına sahip olması ve Türkiye'yi sevmesi de takdir topladı.

Reshad Strik'in hayat hikayesi

Reshad Strik, Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletindeki Central Coast bölgesinde büyüdü. Gençken sörf ve boks ile ilgilendi. Ulusal bir reklam filminde rol aldıktan sonra Avustralya Tiyatro ve Sanat Akademisi'ne katıldı. Mezun olduktan sonra Blue Heelers adında bir televizyon şovuna konuk oldu. Headland adlı dizinin yönetmenleri onu fark etti ve dizide ona bir rol verdi.

Diziden sonra ABD'ye giden Strik, Hollywood'da çeşitli filmlerde oynadı. İlk olarak Don't Look Up filminde başrol oynadı. Daha sonra Hills Have Eyes 2, The Wound, Spooner, 3 Apartments, Stasis, Put Kestena, Cross Roads gibi projelerde rol aldı.

Hollywood'da beş yıl çalıştıktan sonra oradaki hayat tarzından memnun olmadığını söyleyen Strik, Bosna Hersek'e gitti. Orada atalarının ana dilini öğrenmek, müzik videoları ve reklamlar üretmek ve yönetmek için biraz zaman harcadı. 2010 yılında Saraybosna'da Sabina Pitić ile evlendi. Bu evlilikten iki kız çocuğu dünyaya geldi.

2013 yılında Türkiye'ye gelen Strik, bir yıl boyunca Türkçe dersi aldı. 2014 yılında Filinta dizisinde Zülfü karakterini canlandırdı. Ardından 2015 yılında Diriliş Ertuğrul dizisinde Ömer karakterini oynadı.

TRT Belgesel'de Ailenin Yeni Üyesi

Strik, günümüzde eşi ve iki çocuğuyla birlikte İstanbul'da yaşıyor. TRT Belgesel'de Ailenin Yeni Üyesi programını hazırlayıp sunuyor. Programda farklı ülkelerden ailelere misafir oluyor, onların işlerine, hayatlarına, dertlerine ve sevinçlerine ortak oluyor.

Reshad Strik'in bilinmeyenleri;

  • Reshad Strik'in babası Boşnak asıllıdır. Annesi ise Avustralyalıdır.
  • Reshad Strik'in dört kardeşi vardır.
  • Reshad Strik'in boyu 1.88 metredir.
  • Reshad Strik'in burcu yengeçtir.
  • Reshad Strik, İslam inancına sahiptir. Bu nedenle kendisine gelen birçok projeyi dini inancına uygun olmadığı için kabul etmemiştir.
  • Reshad Strik, dünyaca ünlü Spartacus dizisi için başrol teklifi almış ancak dizideki açık sahnelerden dolayı bu teklifi reddetmiştir.

(ATİLLA AKIN)
Paylaş