Real Madrid’de Arda Güler Krizi! Sakatlıklar, kulüpte ayrılığa yol açtı! 

Real Madrid'de Arda Güler'in sakatlık krizi, kulüpte krize neden oldu. Genç yıldız kadroya alınmış ancak sakatlığının nüksetmesi nedeniyle forma giyememişti.  Son dakika haberine göre sezon başından beri yaşanan sakatlıklar, takımda ayrılığı beraberinde getirdi. İşte detaylar.

1608

Real Madrid'in genç yıldızı Arda Güler'in İspanya kariyeri, krize döndü. Fenerbahçe'nin genç yıldızı Güler, Real Madrid'de bir türlü dikiş tutturamadı. Peş peşe sakatlıklar yaşayan Güler, son olarak ise tam kadroya alınmışken, sakatlığının yeniden başlamasıyla hayal kırıklığı yaşamıştı. Gelen son dakika haberine göre; sakatlık krizi nedeniyle Real Madrid bir isimle yolları ayırırdı.

Nükseden sakatlıklar ve yol ayrımı

Macra Gazetesi'nin haberine göre; Real Madrid, kulüp doktoru Niko Mihic’in hizmetlerinden vazgeçtiğini duyurdu. Hırvat doktorun ayrılmasının arkasında yatan nedenlerden biri de Türk futbolcu Güler’in sakatlığı ve tedavisiyle ilgili yaşanan sorunlardı. Mihic, 2017 yılında Real Madrid’e katılmıştı ve kulüp başkanı Florentino Pérez’e ve Hırvat oyuncuları Modric ve Kovacic’e yakın bir isimdi. Ancak son bir yıl içinde birçok oyuncunun nükseden sakatlıkları ve kulüp içi gerilimler, Mihic’in görevine son verilmesine yol açtı.

Mihic’in yöntemleri şüphe uyandırdı

Mihic, 2017 yılında Real Madrid’e katıldığında, doktor Olmo’nun yerine geçti ve Real Madrid’e özel olarak hizmet vermeye başladı. Mihic’in yöntemleri başlangıçta bazı oyuncularda şüpheler yarattı, ancak kondisyon antrenörü Pintus’un yardımıyla Real Madrid’i fiziksel olarak en güçlü takımlardan biri haline getirdiler. Mihic, Real Madrid’in üçüncü Şampiyonlar Ligi zaferine katkıda bulundu ve kulüp tarihinin en başarılı doktorlarından biri olarak kabul edildi.

Güler vakası nedeniyle değişiklik

Mihic’in ayrılma kararı, sakatlıklarla ilgili birçok sorun yaşanan bir sezonun ardından alındı, özellikle de bazı sakatlıkların yönetiminde. Özellikle Güler vakasında. Türk futbolcu, Real Madrid’e dizinde küçük bir sakatlıkla geldi ve kulüp beyaz forma giyen oyuncunun sakatlığını kamuoyuna açıklamadan önce Amerika’da antrenman yapmasına izin verdi. İşte orada, tedavi edici bir yaklaşımın mı yoksa ameliyat gerekip gerekmediği konusunda iki hafta süren bir tartışma yaşandı. Mihic, ameliyat gerekmeyeceği yönünde görüş belirtirken, sonunda oyuncuya ameliyat yapacak olan doktor Leyes’in görüşü galip geldi. Leyes, aynı zamanda Militao ve Courtois’in diz ameliyatlarını da gerçekleştirdi.

Her iki tarafta arasındaki ilişkiye son verilmesine karar verildi

Ama Güler vakası, Hırvat doktorun ayrılmasına neden olan tek şey olmadı. Son yılda, birçok oyuncunun nüksü oldu. Benzema, Alaba ve Ceballos’un aynı bölgelerde fiziksel sorunları, oyuncular ve tıbbi hizmetler arasında birkaç sürtüşmeye neden olmuştu, bu sürtüşmeler kulübün en üst düzeylerine ulaşmıştı. Sonunda, altı yıllık çalışmanın ardından, her iki taraf arasındaki ilişkiye son verilmesine karar verildi.(Damla Yeltekin)

Paylaş