Perihan Savaş Kimdir? Nasıl Ünlü Oldu?

Türk sinema ve televizyon dünyasının en sevilen yüzlerinden biri olan Perihan Savaş, hayatıyla da ilgi çekiyor. Peki, Perihan Savaş kimdir? Perihan Savaş nasıl ünlü oldu? Perihan Savaş’ın aşk hayatı nasıldı? Perihan Savaş’ın eşi Yılmaz Zafer nasıl öldü? Perihan Savaş’ın çocukları kimlerdir? İşte Perihan Savaş’ın hayatına dair bilinmeyenler…

2014

Perihan Savaş, Türk sinema ve televizyon dünyasının en tanınmış ve sevilen isimlerinden biridir. Peki, Perihan Savaş kimdir? Perihan Savaş nasıl ünlü oldu? Perihan Savaş’ın aşk hayatı nasıldı? Perihan Savaş’ın eşi Yılmaz Zafer nasıl öldü? Perihan Savaş’ın çocukları kimlerdir? İşte Perihan Savaş’ın hayatı hakkında merak edilenler…

Perihan Savaş, 14 Haziran 1957 yılında İstanbul’da doğdu. Beş yaşındayken İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda oyunculuğa başladı. 1971 yılında sinemaya geçti ve 120 civarında filmde rol aldı. Bir dönem şarkıcılık da yapan Perihan Savaş, önce İbrahim Tatlıses’le, sonra Yılmaz Zafer’le evlendi. Her iki evlilikten de birer çocuğu oldu. Eşi Yılmaz Zafer’in 1995 yılında ölümüne kadar ona bakarak örnek bir davranış sergiledi. Perihan Savaş, halen televizyon dizilerinde ve tiyatro oyunlarında rol almaya devam etmektedir..

Perihan Savaş kimdir?

Perihan Savaş, gerçek adı Şerife Perihan Savaş olan Türk sinema ve televizyon oyuncusudur. Aslen Sürmenelidir1. Perihan Savaş, ortaokul mezunu olup, eğitimini ortaokul bitiminde sonlandırmıştır. Perihan Savaş, 1974 yılında Bedrana filmiyle Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü, 2012 yılında ise Yaşam Boyu Onur Ödülü’nü kazanmıştır.

Perihan Savaş nasıl ünlü oldu?

Perihan Savaş, beş yaşındayken İstanbul Şehir Tiyatrosu çocuk bölümünde ilk rolünü oynadı. 1970 yılına kadar tiyatro çalışmaları yaparak, Küçük Prenses, Romeo-Jüliyet, Kibarlık Budalası gibi birçok oyunda yer aldı. 1971 yılında Şehzade Simbad Kaf Dağında adlı filmde ufak bir rol aldı. 1972 yılında Korkusuz Beşler filmiyle başrole yükselerek sinemaya geçti. 1970’li ve 1980’li yıllarda Türk sinemasının en popüler oyuncularından biri oldu. Kadir İnanır, Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Ediz Hun, Kemal Sunal gibi ünlü isimlerle birçok filmde oynadı. Bir dönem şarkıcılık da yapan Perihan Savaş, 1980’li yıllarda televizyon programları yapmaya başladı. 1990’lı yıllarda ve 2000’li yıllarda televizyon dizilerinde ve tiyatro oyunlarında rol almaya devam etti. Perihan Savaş, halen televizyon dizilerinde ve tiyatro oyunlarında rol almaya devam etmektedir.

Perihan Savaş’ın aşk hayatı nasıldı?

Perihan Savaş, 13 yaşındayken, askeri okulda okuyan 22 yaşındaki Nedim Bey’le nişanlandı. 6-7 ay süren bir evlilik döneminden sonra eşinden ayrıldı ve boşandığında bekaret raporu aldı2. Perihan Savaş, 1974 yılında Sezercik Küçük Mücahit adlı film çekimlerinde tanıştığı yönetmen Berker İnanoğlu ile 4 yıl birlikte oldu. Daha sonra, 1979 yılında Kara Yazma filminde tanıştığı İbrahim Tatlıses’le beraber yaşamaya başladı. 1979-1982 yılları arasında birlikte yaşadıktan sonra, Tatlıses’in Perihan Savaş’ı dövmesinden dolayı karakolluk oldular ve bu ilişkilerini bitirdiler2. Perihan Savaş, İbrahim Tatlıses’ten Melek Zübeyde adında bir kız çocuğu sahibi oldu. Perihan Savaş, 1 Haziran 1987 yılında Yılmaz Zafer’le evlendi. Yılmaz Zafer’le yaptığı evlilikten de Savaş Zafer adında bir oğlu oldu. Eşi Yılmaz Zafer’le birlikte Yönetim Film ve Reklamcılık Şirketi’ni kurdular. Eşi Yılmaz Zafer, 1994 yılında iki kalp krizi geçirdi ve uzun süre bakıma muhtaç şekilde yaşadı. Perihan Savaş, eşinin ölümüne kadar ona bakarak örnek bir davranış sergiledi. Eşi Yılmaz Zafer, 9 Kasım 1995 yılında hayatını kaybetti.

(Saim Tunçman)

Paylaş