Okan Buruk; "Şampiyonlar Ligi’ne girişimizi kutlamak için sabırsızlanıyoruz"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Young Boys maçı öncesi basın toplantısında, takımın hedeflerine ve Şampiyonlar Ligi'ne odaklanma süreçlerine dair önemli açıklamalarda bulundu. "Oyuncularıma güveniyorum" diyen Buruk, taraftar desteğiyle zafer için sahada olacaklarını söyledi.

498

Galatasaray Futbol A Takımı Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu İkinci Ayak mücadelesi öncesinde düzenlenen basın toplantısında medya mensuplarının sorularını yanıtladı. Takımın hedeflerinden oyuncu performanslarına kadar birçok konuya değinen Buruk, Galatasaray’ın her zaman kazanma odaklı bir oyun sergileyeceğini belirtti.

“Oyuncularıma güveniyorum”

Galatasaray’ın hedefi oynadığı her maçı kazanmak olduğunu söyleyen Okan burk;“İlk maçı oynadık. İkinci maç kendi sahamızda. Daha avantajlı bir skorla bu maça çıkmak isterdik ama biliyorsunuz Galatasaray’ın hedefi oynadığı her maçı kazanmak. Yarın da aynı şekilde maçın başlangıcından sonuna kadar kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Skor tabii ki çok önemli. Biz her zaman her takıma karşı kazanmak için oynadık yine aynı kafayla oynayacağız. Yarınki maç için öncelikle sabıra ihtiyacımız var. Hem bizim hem taraftarımızın. Tabii ki tutkumuz, isteğimiz, konsantrasyonumuz, maça odaklanmamız çok yüksek. Oyuncularımız, taraftarımız ve benim için Şampiyonlar Ligi’nde olmak çok önemli bir durum. Geçen sene bunu yaşadık, bunun zevkini aldık. Oyun olarak, oynadığımız statlarda bunu net olarak bir şekilde gösterdik. Birinci amacımız yarın öncelikle futbol olarak bunu göstermek. Öncelikli amacımız tabii ki Şampiyonlar Ligi’ne girmek. Oyuncularıma güveniyorum çok tecrübeliler, çok önemliler. Çok önemli bir kadromuz var. Önemli kaliteye sahibiz. Bu kaliteli kadronun da yarın sakin kalıp, kendine güvenip oyun içerisinde doğru bir şekilde yönettiğimizde Şampiyonlar Ligi’nde olacağımızı düşünüyorum” dedi.

“Yeteneklerimizi ortaya koyduğumuzda sonuç gelecek”

Şampiyonlar Ligi’ne girişimizi kutlamak için sabırsızlanıyoruz diyen Galatasaraın Hocası Buruk; “İlk maçta savunma anlamında iyi işler yapmamıştık. Bu sefer takım savunmasını çok iyi yapmamız gerekiyor. Yeteneklerimizi de ortaya koyduğumuzda sonucun da geleceğini düşünüyorum. Oyuncularıma ve yarın statta olup bizi destekleyecek olan büyük Galatasaray taraftarına güveniyoruz. Son iki senede yarattığımız atmosferi tekrar orada yaratıp inşallah maçın sonunda Şampiyonlar Ligi’ne girişimizi kutlamak için sabırsızlanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Önemli bir kadroya ve oyunculara sahibiz”

Futbol şansı da inşallah yanımızda olur diyen Okan Hoca;“Oyun içersinde Icardi ve Batshuayi’nin ikisini birden kullandık. Bunu yapıyoruz. Maçın başı, sonu, dakikasını değerlendiriyoruz. Zaman zaman bunu gerçekleştirdik. Antrenmanda da bunu çalışıyoruz. Onunla ilgili kararı yarın vereceğiz. Burada kim oynarsa oynasın kendi görevini doğru şekilde yaptığında yarın çıkacak 11, kulübeden gelecek beş kişi büyük anlam taşıyor. Önemli bir kadroya ve oyunculara sahibiz. Kim oynarsa oynarsın görevini doğru şekilde yaptığında bu turu geçmek için en büyük aday biz olacağız. Futbol şansı da inşallah yanımızda olur. Bu da çok önemli. Oynadığımız oyunla, futbolla birleşmesi önemli. Kadromuz hakkında son kararı yarın vereceğiz.”

“Oyun üstünlüğünden ödün vermedik”

Buruk; “Ana bir oyunumuz var. Dominant bir oyun. Oyuncular değişse de bunu aynı mantalite ile devam ettiriyoruz. Oyunumuz belli. Bunu yapmak için tabii ki zaman zaman değişik oyuncular kullanacağız. Sakatlık, ceza, form ve formsuzluk var. Buna göre kararlar vereceğiz ama yine aynı oyun stratejisi ve benzer dizilişler üstünden gidip aynı oyuncularla oynamaya çalışacağız. Galatasaray takımı ne Bayern Münih’e karşı ne Manchester United’a karşı oynadığı maçlarda oynadığı oyundan taviz vermedi. Oyun üstünlüğünden ödün vermedik. Oyun üstünlüğü savunmayı doğru yapmak anlamına gelmiyor. Herkesin bireysel görevini, top rakipteyken de bizdeyken de doğru şekilde yapması gerekiyor. Rakibimizin oynadığı oyunun yüzde 50’si uzun top üzerine. Buraları doğru oynamamız gerekiyor. Bu zamana kadar oynadığımız oyundan ödün vermeyeceğiz” ifadelerini kulandı.

“Bu ülke ve bu forma için mücadele edeceğiz”

Okan Buruk; “Transfer döneminde takım içinde dalgalanmalar olur. Bizim hissetmediğimiz ve takım içinde çok fazla görmediğimiz şeylerin uydurma olarak ortaya çıkarıldığı, bunun üzerinden Galatasaray takımını, Galatasaray camiasının her zaman karıştırılmak istendiğini biliyoruz. Bilinçli veya bilinçsiz, organize veya değil, bilmiyorum. Bizim ihtiyacımız burada rahat bırakılmak. Sonuçta Galatasaray takımı hocası, kadrosu, yöneticisi, başkanı camia olarak bir malzemeyiz. Yanlış anlaşılmasın. Bu işi çok iyi yapan insanlar da var. Kendi fikirlerini farklı şekilde söyleyen insanlar da var. Hepsine saygı duyuyoruz. Eleştiriye çok saygı duyuyorum. Bu olacak.”

“Bu ülke için Şampiyonlar Ligi’ne girmek adına mücadele edeceğiz”

Galatasaray takımı çok iyi çalışıyor, çok iyi hazırlanıyor diyen Okan buruk; “Şampiyon olduğumuzda nasıl her yerde bizden övgüyle bahsediliyorsa, eleştiri de bunun içinde olacak. Önemli olan hataları bilip bundan ders almak. Çok fazla uydurma haber düşüyor. Sosyal medya bir kuyu. Ne atarsanız farklı bir şekilde çıkabiliyor. Bazen içinizden, bazen rakiplerden yapılıyor bu, bilemiyorsunuz. Bu takım, oyuncular, teknik heyet her gün antrenman yapıyor. Her gün emek veriyor. Bu kolay bir şey değil. Şampiyon oluyorsunuz. Kaan gibi milli takıma giden oyuncular 15 gün dinlenip tekrar çalışmaya başlıyor. Yaşadığımız şampiyonluğun keyfini bile süremeden tekrar aynı yarışa giriyoruz. Burada zaman zaman adaptasyon sorunları olabilir. Takıma tekrar geldikten sonra aynı ritmi yakalamada sorun olabilir. Sezon başı bunlar olabilir. Herkesin bilmesi gereken şu. Galatasaray takımı çok iyi çalışıyor, çok iyi hazırlanıyor. Oyuncular kulübü, formasını, camiasını çok seviyor. Bu ülkeyi seviyoruz. Bu ülke için Şampiyonlar Ligi’ne girmek adına mücadele edeceğiz. Sadece rahat bırakılmak istiyoruz. Dışarıda maddi manevi bir yarış var. Eleştiriye her zaman açığız ama huzur içinde çalışmaya ihtiyacımız var. Bunun bu ülkede zor olduğunu biliyorum. Belki yarınki Norveçli hakeme sormak lazım şartlar nası; ama Türkiye’deyiz. Her şeyi en yüksekte yaşıyoruz. Başarıyı da başarısızlığı da abartıyoruz” dedi.

“Biz oynayacağız, onlar tribünde destekleyecek”

Yarın stada gittiğimizde taraftarımızla birlikte sahada kalacağız diyen Buruk; “Biz oynayacağız, onlar tribünde destekleyeceğiz. O yüzden bu desteğe çok ihtiyacımız var. Her zaman bunu yaptılar zaten. Bunu yakaladığımızda hep başarılı olduk. Her şey yolunda giderse Allah’ın izniyle Şampiyonlar Ligi’nde olmak istiyoruz. Davinson Sanchezi’in çalışmaları sürüyor ama takım çalışmasına henüz katılmadı. Bugün de son çalışmasına bakacağız ama şu anda bizimle maça başlayacak durumda değil. Onun yanında kadromuzda çok önemli oyuncular var. Son antrenmanda kimle, hangi bölgede nasıl oynayacağımıza karar vereceğiz. Abdülkerim’in cezası var. O olmayacak. Onun yanında diğer oyuncularla ilgili kararımızı yarın vereceğiz. Muslera dün antrenmana çıktı. Bugün de takımla çıkacak. Oynayabilecek durumda.”

“Bu maç için sahaya 11 tane kaptanla çıkacağız”

“Kaptanlık meselesi bizim açımızdan maçın önüne geçmiyor. Çok önemli bir maçımız var. Bu maç için sahaya 11 tane kaptanla çıkacağız. İlk maçta takım kaptanlarımızdan ikisi kolluğu taktı. Konuyla ilgili de başkanımız da açıkladı. Transfer dönemi tam netleştiğinde buradaki kararımızı vereceğiz. Galatasaray takımının her futbolcusu kaptandır, kaptanlık yapar. Ben Galatasaray’da 10 sene oynayıp kaptanlık yapamamıştım. O yüzden Galatasaray kaptanı olmak tabii ki çok önemli. Burada çok önemli ve özel oyuncularımız var. Yarın da hepsi liderlik yapmak için sahada olacaklar. Transfer dönemi kapandığında kaptanlarımız hakkında karar vereceğiz. Kerem’in performansından çok memnunuz. Belli bir dönem Kerem’in ayrılma isteği var. Bunun üzerinde de çok fazla konuşuldu. Şu anda Kerem’in oynadığı oyundan, takıma verdiği destekten, performansından çok memnunuz. Yarın da bizim için çok önemli oyunculardan biri olacak.”

“Bu takımı iki sene üst üste şampiyon yapan başkan, kadro, yönetim var”

“Yenildiğimiz beş maç saydınız. Geçen seneden Hatay maçını da sayarsak 6. mağlubiyetimiz de o. 17 maç üst üste kazanmış bir takıma başarısız diyorsanız, üst üste iki kez şampiyon olmuş, onun yanında Şampiyonlar Ligi performansı… Manchester United’ın dördüncü olduğu grupta üçüncü olup Avrupa’ya gitmiş bir takıma başarısız diyorsanız ya Manchester City’yi tutmanız lazım ya da Real Madrid’i… Kaybedilen her maç bir hikaye. Buradan dersler çıkarıyoruz.

Hatalarımız, yanlışlarımız ve eleştiriler oluyor. Bunlar doğru. Bir yandan da Bayern Münih’e karşı çıktığımızda 11 kişi savunma yapmamız isteniyor. Sara ile Torreira’nın yanında bir 8 numara lazım diye bir şey okudum. Herhalde 12 kişi çıkacağız maça. Ne oynadığımız sistemi ne yapmak istediğimiz bilen var. Geçen sene özelinde baktığımızda oyuncu satışı yaptık. Takımımızın en önemli oyuncularından biri takımdan ayrıldı. Ona rağmen hep kazanarak devam ettik. Avrupa’da devam ettik. Güçlü oyunumuzu ortaya koyduk. Burada kazanmak veya kaybetmek olabilir. Bunu kabul etmek gerekiyor.

Onun yanında benim de hatalarım oldu. Oyuncularımın da hataları oldu. Transferde de hatalar oldu. Bunların hepsini kabul etmek gerekiyor. Biz bu takıma geldiğimizde Galatasaray 13’üncüydü. Bu takımı iki sene üst üste şampiyon yapan başkan, kadro, yönetim var… O yüzden mantık çerçevesinde düşünmek gerekiyor. Sadece kaybettiğimiz maçlar üzerinden konuşup, şampiyonluk üzerinden konuşmazsanız bu da gerçekçi gelmiyor.

Kendimize oyuncularımıza güveniyoruz. İyi takımız. iyi işler yapıyoruz. Yüzümüz hep gülüyor. Hep pozitifiz. Ben kendime ve ekibime inanıyorum. Bu sene hem Avrupa’da hem Türkiye’de çok büyük işlere imza atacağımıza çok inanıyorum. Motivasyona ihtiyacımız var. İnşallah Şampiyonlar Ligi’ne girerek oradaki yolumuza devam ederiz. Daha da gerçekçi bir şekilde herkes değerlendirmesini bu anlamda yapar.”

“Taraftarımızla oyun gücümüz artıyor”

“Çok zor bir sezonun üstünden geçtik. 6 futbolcumuz 13 aya yakın mücadele verdiler. İki haftalık dinlenmenin ardından tekrar takıma katıldılar. Bunlar milli oyuncular. Bu ne demek? Takımın en önemli oyuncuları demek. Sezonun kolay başlamasını çok beklemiyorsunuz. Zor olacak adapte olmak. Davinson ilk maç oynatmadık. Belki ikinci maç da oynatmamamız gerekirken onunla başladık ve sakatlandı. Üç hafta kullanamıyoruz. Takımın durumunu değerlendirirken tüm bunları bir araya koymak gerekiyor. Bunlar elbette bahane değil. En iyisini yapmak istiyoruz. Lige iki maçta 6 puanla başladık. Galibiyet serimizi devam ettirmek istiyoruz. Onun yanında Avrupa ve bu maç çok önemli. Bunun bilincindeyiz. Elimizden geleni yapacağız. İyi hazırlandık.

Stada gelen taraftarlarımız maçın başından sonuna, Hatayspor maçında geriye düştüğümüzde dahi destek oldular. Hiç ses çıkmadı. Takımın oyun gücüne destek oldular. Bu bizim için en önemli ve değerli şeylerden biri. En organik ortam orası. Stada gelen kişiler gerçekten Galatasaray’ı desteklemek için geliyor. Galatasaraylı olmak var, Galatasaray’ı desteklemek var. Bu ikisi farklı. O yüzden orada da Galatasaray’ı önemli şekilde destekleyen taraftarımız var. Onlarla birlikte bizim de oyun gücümüz artıyor. Yarın da bunu ortaya koyacağız. Sabırlı olmak gerekiyor. Sakin olmak lazım. Özgüven lazım. Rahat olmamız lazım. İlk maçta istediğimizde çok rahat pozisyona girebildiğimizi gördük. Gol beklentimiz çok yüksek ama rakibimize çok fazla pozisyon verdik. Daha iyi savunma yapacağız. Hücumda daha iyi bitireceğiz. İnşallah turu geçeceğiz. İki senedir buna alıştık. Geçen sezon başı da önceki sezon başı da aynıydı. Bu dönem bizim için zor geçen bir dönem. Hep eleştirinin olduğu dönemler bu oluyor . Bunu da kabul etmek lazım. Son iki senede buna nasıl cevap verdiysek aynı şekilde cevap vereceğiz.”

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş