Öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yeni düzenleme! MEB'den merakla beklenen açıklama geldi

Öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yeni bir düzenleme yapıldı. MEB’in aldığı kararla, farklı bir eğitim kurumunda görevlendirilen öğretmenlerin ek ders ücretleri, kendi kadrolarının bulunduğu eğitim kurumları tarafından ödenecek. Bu karar, 1 Kasım 2023’ten itibaren yürürlüğe girecek.

1181

Öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yeni bir düzenleme yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), geçici olarak farklı bir eğitim kurumunda görevlendirilen öğretmenlerin ek ders ücretlerinin, kendi kadrolarının bulunduğu eğitim kurumları tarafından ödenmesini sağlayacak bir karar aldı. Bu karar, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin düzenli ve doğru bir şekilde ödenmesini garanti altına alacak ve olası mükerrer işlemleri engelleyecek. Peki, bu yeni düzenleme ne zaman yürürlüğe girecek, kimleri kapsayacak? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Yeni düzenleme ne zaman yürürlüğe girecek?

MEB’in aldığı karar, 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Bu tarihten sonra, farklı bir eğitim kurumunda görevlendirilen öğretmenlerin ek ders ücretleri, kendi kadrolarının bulunduğu eğitim kurumları tarafından ödenecek. Örneğin, bir ilkokul öğretmeni, halk eğitimi merkezinde ek ders verirse, bu derslerin ücreti ilkokul tarafından karşılanacak.

Yeni düzenleme kimleri kapsayacak?

Yeni düzenleme, resmi eğitim kurumlarında görevli öğretmen ve usta öğreticileri kapsayacak. Bu kişiler, farklı eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığı görev yapabilecek. Ancak, bu görevlendirmelerin MEB’in belirlediği usul ve esaslara uygun olması gerekecek. Ayrıca, bu kişilerin haftalık ek ders saatleri de MEB’in belirlediği sınırları aşmayacak.

Yeni düzenlemenin avantajları nelerdir?

Yeni düzenlemenin öğretmenlere ve eğitim sistemine birçok avantajı olacak. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Öğretmenlerin ek ders ücretleri daha hızlı ve kolay bir şekilde ödenecek. Böylece, öğretmenlerin maddi sıkıntıları azalacak ve motivasyonları artacak.
  • Ek ders ücretlerinin ödenmesinde yaşanabilecek mükerrer işlemler önlenmiş olacak. Böylece, hem kamu kaynakları israf edilmeyecek hem de hatalı ödemelerden kaynaklanan mağduriyetler giderilecek.
  • Ek ders ücretlerinin net bir şekilde belirlenmesi sağlanacak. Böylece, öğretmenlerin hak kaybına uğramalarının önüne geçilecek.
  • Ek ders ücretlerinin ödenmesinde daha önce alınan kararların uygulanıp uygulanmadığının izlenmesi kolaylaşacak. Böylece, denetim mekanizması güçlenecek. (Şerife Turhanlı)
Paylaş