Muhtarlar Derneği Başkanından Troia Festivali’ne tepki

Çanakkale Muhtarlar Derneği Başkanı Ufuk Göçoğlu, 61. Uluslararası Troia Festivali’ne yöre muhtarlarının davet edilmemiş olmasını büyük bir hayal kırıklığı olarak değerlendirdi.

1843

Çanakkale Muhtarlar Derneği Başkanı Ufuk Göçoğlu, 61’nci Uluslararası Troia Festivali’ne yöre muhtarlarının davet edilmemiş olmasına tepki gösterdi. Göçoğlu, “Bu tür etkinliklerde bizleri bir kenara itmek, sadece muhtarların değil, aynı zamanda temsil ettiğimiz halkın da yok sayılması demektir. Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, bu toprakların gerçek temsilcileri olarak biz muhtarlar, halkımızın sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Yöre temsilcileri yok sayıldı”

“Muhtarlar davet edilmedi” sözlerine dikkat çeken Göçoğlu, “Yöre temsilcileri yok sayıldı. Troia Antik Kenti'nde gerçekleştirilen 61’nci Uluslararası Troia Festivali, Çanakkale'mizin en kıymetli kültürel etkinliklerinden biri olarak her yıl büyük bir coşkuyla beklenir. Bu tarihi ve anlamlı etkinlik, Troia'nın zengin mirasını dünya ile buluşturmanın yanı sıra, bu topraklarda yaşayan bizler için de gurur verici bir anlama sahiptir. Ancak bu yıl, büyük bir hayal kırıklığı ve derin bir üzüntüyle öğrendik ki, bu önemli açılışta biz, yöre muhtarları olarak davet edilmedik” ifadelerine yer verdi.

“Halkımızın sesi ve nefesiyiz”

Bölgenin tarihine ve kültürüne sahip çıkılmasının önemine değinen Muhtarlar Derneği Başkanı Göçoğlu, “Muhtarlar olarak, köylerimizin ve mahallelerimizin temsilcileri, halkımızın sesi ve nefesiyiz. Her fırsatta halkımızın haklarını savunmak, seslerini duyurmak ve bölgemize hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ne var ki, bu tür etkinliklerde bizleri bir kenara itmek, sadece muhtarların değil, aynı zamanda temsil ettiğimiz halkın da yok sayılması demektir. Gururla ifade etmeliyiz ki, başka etkinlikler ve projeler için muhtarların kapısı çalındığında, en önde yer alıyor, halkımızın yararına olacak her türlü girişimi desteklemekten kaçınmıyoruz. Ancak, Troia gibi bir değerin açılışında göz ardı edilmek, bizlerde derin bir kırgınlık yaratmıştır. Bölgemizin tarihine ve kültürüne sahip çıkmamız gereken bu özel günde, muhtarların bulunmaması büyük bir eksiklik olarak karşımıza çıkmaktadır” diye belirtti.

“Bu sitem, yalnızca bizim değil, halkımızın da sitemidir”

Göçoğlu sözlerii şu şekilde sonlandırdı, “Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, bu toprakların gerçek temsilcileri olarak biz muhtarlar, halkımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Ancak, başka etkinliklerde reklam yapmak ve görünürlük sağlamak amacıyla bizlere ulaşıldığında, bu yaşananları unutmayacağımızı da ifade etmek isteriz. Bu sitem, yalnızca bizim değil, halkımızın da sitemidir. Gelecekte bu tür önemli etkinliklerde, bizleri ve halkımızı temsil eden muhtarların da layıkıyla yer almasını temenni ediyoruz.”

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş