Melek Mosso sahne adını neden değiştirdi? İşte şaşırtan gerçek!

Melek Mosso, Empati programında sahne adının hikayesini anlattı. Ünlü şarkıcı, gerçek soyadının Davarcı olduğunu ve neden Mosso’yu seçtiğini açıkladı.

3574

Melek Mosso, son yıllarda yaptığı cover şarkılarla ve Çukur dizisinin müziklerine katkısıyla adından sıkça söz ettiren bir isim. Peki, Melek Mosso kimdir, kaç yaşında, nereli ve sahne adını neden değiştirdi? İşte Melek Mosso hakkında merak edilenler…

Melek Mosso kimdir?

Melek Mosso, 11 Kasım 1988’de Kayseri’de doğdu. Müziğe yedi yaşında ilk bestesini yaparak başladı. Dokuz yaşında Denizli Belediye Konservatuvarı’nda bağlama ve Türk Halk Müziği dersleri almaya başladı. Daha sonra Güzel Sanatlar Lisesi’nde eğitimine devam etti. Lise döneminde yan flüt çalmaya başladı. Melek Mosso, üniversite öğrenimini Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nde tamamladı. Öğrenim hayatı boyunca korist ve solistlik yaptı. Müzisyen olduğu gibi aynı zamanda müzik öğretmenliği de yapmaktadır.

Eğitimini tamamladıktan sonra geldiği İstanbul’da Kadıköy - Beşiktaş hattında müzik yaparak tanınırlığını arttırdı. Ayrıca piyano, yan flüt, solfej ve armoni dersleri vererek, müzik eğitimi almak isteyen öğrencilerini konservatuvar sınavlarına hazırladı. Çeşitli Müzik Yarışmalarına katılarak ödüller kazandı. Müzisyen arkadaşları ile kurduğu Zbam The Band isimli grubu ile swing ve caz konseptli müzik yaparak çeşitli sahnelerde performans gösterdi.

Melek Mosso, Yıldız Tilbe’nin “Vursalar Ölemem” isimli şarkısını yeniden yorumladığı video 100 milyonun üzerinde izlenme sayısına ulaştı. No.1’in TV dizisi Çukur için yapılan “Hiç Işık Yok” isimli şarkısında No.1’e eşlik etti ve bu parça 100 milyonun üzerinde izlenme sayısına ulaştı5. Ayrıca “Hiç Işık Yok” isimli parça No.1’in “Siyah Bayrak” albümünde yer aldı6. 2018 yılında söz ve müziğini kendisinin yaptığı teklisi “Kedi” ile uzun süre radyoların çalma listelerinde yer aldı.

Melek Mosso sahne adını neden değiştirdi?

Melek Mosso, sunuculuğunu Ahmet Mümtaz Taylan’ın yaptığı Empati programına konuk oldu. Başarılı sanatçı, programda sahne adının hikayesini anlattı. Melek Mosso, gerçek soyadının Davarcı olduğunu ve neden Mosso’yu seçtiğini açıkladı.

Melek Mosso, “16 yaşımdan beri Mosso’yum. Akrabalarım beni sosyal medyada bulmasın diye kendime bir profil aldım. Mosso bir müzik terimi, neşeli ve hızlanan anlamına geliyor. Flüt notalarında çok olur. Oradan aldığım bir mahlasımdı Mosso. Müzikleri yüklerken de ekiple birlikte 10 dakika içinde düşünüp karar verdiğimiz bir isim oldu, üzerinde kafa patlattığımız bir şey değildi” dedi.

Melek Mosso, sahne adını değiştirmesinin arkasında yatan gerçeği böylece ortaya koydu. Ünlü şarkıcı, Mosso ismini sadece akrabalarından saklanmak için değil, aynı zamanda müzikal kişiliğini yansıtmak için de kullandığını belirtti.(Damla Yeltekin)

Paylaş