MEB’ten yeni düzenleme! Teneffüsler kaç dakika olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere imza attı. Öğrencilerin beslenme düzenlerini iyileştirmeyi amaçlayan bu değişiklik, okullarda teneffüs sürelerinin en az 20 dakika olmasını öngörüyor.

1540

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan son değişikliklerle öğrencilerin beslenmelerini daha iyi bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için önemli adımlar attı. Yeni düzenlemeye göre, okullarda teneffüs süreleri en az 20 dakika olarak belirlendi.

Bu değişiklikle öğrenciler, daha rahat bir şekilde yemek yiyebilecekleri bir zaman dilimine sahip olacaklar. Ayrıca, okul öncesi çocuklarının ilkokul öğrencileriyle birlikte eğitim almalarını desteklemek için sadece ilkokul bünyesinde ana sınıfı açılmasına olanak sağlanacak.

Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemi (MEBCBS) ile ilgili düzenlemeler yapılarak okulların ve kayıt alanlarının dijital olarak kaydedilmesi sağlanacak. Öğretmenlerin haftalık ders programlarının hazırlanmasında engelli öğretmenlerin, bakmakla yükümlü oldukları engelli yakınlarının ve 36 ayını doldurmamış çocukları olan öğretmenlerin durumları da dikkate alınacak.

2024-2025 eğitim ve öğretim yılından itibaren öğrencilerin şubelere dağılımının e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak yapılacak. Bu sayede öğrencilerin şubelere dengeli bir şekilde dağıtılması sağlanacak.

Öğrenci nakil işlemlerinde de önemli değişiklikler yapıldı. Artık sadece anne ve babası çalışan çocuklar değil, yetim ve öksüz çocuklar ile ailesinde ağır engelli birey bulunan çocuklar da nakil konusunda kolaylık sağlayabilecekler.

Düzenleme ile öğrencilerin devamsızlıkları daha yakından takip edilecek. Bir derse girdikleri halde özürsüz olarak bir veya daha fazla derse katılmayan öğrencilerin durumu velilere bildirilecek. Devamsızlık, 5'inci, 10'uncu ve 15'inci günlerinde velilere bildirilecek.

Son olarak, sürekli tedavi veya organ nakli gerektiren hastalıkları bulunanlar, özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve koruma ve bakım altına alınan öğrenciler için devamsızlık, 30'uncu gününde bildirilecek. Bu düzenlemelerle Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin eğitim ve sağlık ihtiyaçlarını daha iyi bir şekilde karşılamayı hedefliyor.

(Şerife Turhanlı)

Paylaş