"Laik eğitimin tabutuna son çivileri de çakmak istiyor"

Eğitim Sen Çanakkale Şubesi tarafından Türkiye'de uygulanan eğitim sistemine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirilerek; "21 yıldır aynı parti ve iktidar ülkenin eğitimine yön vermektedir. Her gelen bakan, gideni aratmakta ve gidenin yaptığını bozmaktadır" denildi.

652

Eğitim Sen Çanakkale Şubesi tarafından, eğitim sistemini eleştirerek, Türkiye'deki sistemin eksikliklerine, yanlış politikalara, vasıfsız bir eğitim verilmiş olmasına değinilerek; "Çocuklar okula aç geliyor, temizlik görevlisi yok, her gün öğretmene şiddet haberleri geliyor, depreme dayanıksız okullar, ikili eğitim. Bir ton sorun varken bakanımıza tek dert seminer çalışması olmuştur; ifadelerini kullandı.

"Ek dersini yola harcayan öğretmenlerin sesini haykırıyoruz"

Türkiye'deki eğitim sistemini eleştirilerek Eğitim Sen Çanakkale Şubesi tarafından; "Sayın Bakan, barınma ve su sorunu yaşayan, ek dersini yola harcayan öğretmenlerin sesini haykırıyoruz. Arkadaşlarımız ilçelere haftalık bin TL civarında para ödemeden evde de video izleyebilir zoomdan toplantıya katılabilir, seminer tamamlayabilir ve en önemlisi de dinleyebilirsiniz. Eğitim Sen'in temel tartışma konusu olan seminerlerin kasım ara tatilinde yüz yüze yapılması kararından çok, seminerin son günü tüm öğretmenlere verilecek olan din eğitimi seminerinin, anlamının ve içeriğinin hangi mesajlar barındırması oldu" sözlerine yer verildi.

"Laik ve kamusal eğitim bu ülkenin olmazsa olmazıdır"

Son zamanlarda Türkiye'deki eğitim sisteminin neden bu noktaya gelindiğine değinilerek; "Artık siyasal iktidar ve MEB daha teokratik bir eğitim istiyor. Tarikatlar tarafından paylaşılan MEB, vites büyüterek, gümbür gümbür Laik eğitimin tabutuna son çivileri de çakmak istiyor. Bilimsel, laik ve kamusal eğitim bu ülkenin olmazsa olmazıdır. Bugün eğitimde yaşanılan bütün sorunların kaynağı uzaklaşılan bu olgulardır" denildi.

(Gökhan Özkurnaz)

Paylaş