KYK Taahhütname Tutarı Nedir? 2023-2024 KYK Burs ve Kredi Taahhütname Tutarları Ne Kadar?

KYK taahhütname tutarı nedir? 2023-2024 KYK burs ve kredi taahhütname tutarları ne kadar? KYK burs ve kredi sonuçları açıklandıktan sonra öğrencilerden istenen taahhütname tutarı, öğrencilerin merak ettiği konular arasında yer alıyor. İşte KYK taahhütname tutarı hakkında bilmeniz gerekenler…

2983

KYK taahhütname tutarı nedir? 2023-2024 KYK burs ve kredi taahhütname tutarları ne kadar? KYK burs ve kredi sonuçları açıklandıktan sonra öğrencilerden istenen taahhütname tutarı, öğrencilerin merak ettiği konular arasında yer alıyor. KYK taahhütname tutarı, öğrencilerin burs veya kredi almaya hak kazandıklarını ve bununla ilgili şartları kabul ettiklerini beyan ettikleri bir belgenin ücretidir. Peki KYK taahhütname tutarı ne kadar, nasıl ve nereye ödenir? İşte KYK taahhütname tutarı hakkında bilmeniz gerekenler…

KYK Taahhütname Tutarı Ne Kadar?

KYK taahhütname tutarı, öğrencilerin alacakları burs veya kredi türüne göre değişiklik göstermektedir. Bazı öğrenciler taahhütname tutarının 1 TL olduğunu iddia etmektedir. Ancak bu bilgi doğru değildir. KYK taahhütname tutarı, öğrencilerin alacakları burs veya kredi miktarının %1’i kadardır. Örneğin, 2023-2024 akademik yılında lisans öğrencilerine 2 bin TL, yüksek lisans öğrencilerine 4 bin TL ve doktora öğrencilerine 6 bin TL burs veya kredi ödemesi yapılacaktır. Buna göre, lisans öğrencilerinin taahhütname tutarı 20 TL, yüksek lisans öğrencilerinin 40 TL ve doktora öğrencilerinin 60 TL olacaktır.

KYK Taahhütname Tutarı Nasıl Ödenir?

KYK taahhütname tutarı, öğrencilerin e-Devlet üzerinden taahhütname onayı işlemini yaptıktan sonra ödemeleri gereken bir ücrettir. Öğrenciler, taahhütname onayı işlemini yaptıktan sonra, kendilerine verilen banka hesap numarasına taahhütname tutarını yatırmalıdır. Taahhütname tutarını yatırmayan öğrenciler, burs veya kredi almaya hak kazanmış olsalar bile, burs veya kredi ödemesi alamazlar. Taahhütname tutarını yatırmak için son tarih, taahhütname onayı işleminin bitiş tarihidir. Bu tarih, her yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından duyurulmaktadır.

KYK Taahhütname Tutarı Nereye Ödenir?

KYK taahhütname tutarı, öğrencilerin e-Devlet üzerinden taahhütname onayı işlemini yaptıktan sonra, kendilerine verilen banka hesap numarasına ödemeleri gereken bir ücrettir. Öğrenciler, taahhütname onayı işlemini yaptıktan sonra, e-Devlet ekranında görünen banka hesap numarasına taahhütname tutarını yatırmalıdır. Taahhütname tutarını yatırmak için kullanılabilecek bankalar, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tır. Öğrenciler, bu bankaların şubelerinden, ATM’lerinden veya internet bankacılığından taahhütname tutarını yatırabilirler. Taahhütname tutarını yatırırken, öğrencilerin T.C. kimlik numaralarını ve burs veya kredi numaralarını doğru girmeleri gerekmektedir. (Yunus Erzincanlı)

İlgili Haberler

KYK Burs mu Kredi mi Nasıl Anlaşılır? 2023-2024 KYK Burs ve Kredi Sonuçları Sorgulama Ekranı!

KYK Öğrenim Kredisi Nedir? 2023-2024 KYK Öğrenim Kredisi Başvuru Şartları, Miktarları ve Geri Ödeme Koşulları!

KYK Burs ve Kredi Sonuçları Açıklandı! 2023-2024 KYK Burs ve Kredi Başvuru Sorgulama

Paylaş