KYK Burs ve Kredi Sonuçları Açıklandı! 2023-2024 KYK Burs ve Kredi Başvuru Sorgulama

KYK burs ve kredi sonuçları, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından duyuruldu. 2023-2024 KYK burs ve kredi başvuru sonucu sorgulama ekranı e-Devlet üzerinden erişime açıldı. İşte KYK burs ve kredi sonuçlarına nasıl ulaşabileceğiniz ve öğrencilere verilecek burs ve kredi miktarları…

1268

KYK burs ve kredi sonuçları, binlerce üniversite öğrencisinin merakla beklediği haber olarak gündemde. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, 2023-2024 KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Bakan Bak, “Sevgili gençler, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuru sonuçları açıklandı. Hepinize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Peki, KYK burs ve kredi sonuçları nasıl sorgulanacak? Öğrencilere ne kadar burs ve kredi verilecek? İşte detaylar…

KYK Burs ve Kredi Sonuçları Nasıl Sorgulanacak?

KYK burs ve kredi sonuçları, e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek. Öğrenciler, T.C. kimlik numarası ve şifre ile e-Devlet girişi yaparak, Gençlik ve Spor Bakanlığı Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuru Sonucu Sorgulama ekranından sonuçlarını öğrenebilecek. Sonuç ekranında “Burs Alabilirsiniz” iadesiyle karşılaşan adaylar geri ödemesiz olarak burs alabilecek. “Öğrenim Kredisi Alabilirsiniz” sonucuyla karşılaşanlar ise öğrenim kredisi almaya hak kazanacak.

KYK Burs ve Kredi Ödemeleri Ne Zaman Başlayacak?

KYK burs ve kredi ödemeleri her ay, öğrencinin TC kimlik numarasının son rakamına göre ayın 6. ve 10. günleri arasında hesaplanarak yatırılıyor. İlk kez burs ve kredi alacak öğrencilerin ekim, kasım ve aralık ayı ödemelerini birlikte almaları bekleniyor. TC Kimlik numarasının sonu; “0” olanlar ayın 6’sında, “2” olanlar 7’sinde, “4” olanlar 8’inde, “6” olanlar 9’unda, “8” olanlar 10’unda ödemelerini alabilecek.

KYK Burs ve Kredi Ücretleri Ne Kadar, Kaç TL?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı burs ve kredi miktarları hakkında öğrencilere müjdeli haberi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan kredi ve burs alan öğrencimize önümüzdeki yıl ödeyeceğimiz rakamları açıklıyorum. 2024 yılı kredi burs ücretlerini 1250 liradan 2000 TL’ye yüksek lisans için 2500 liradan 4000 liraya doktora öğrencileri için 3750 liradan 6000 liraya çıkarıyoruz.” Buna göre, 2023-2024 akademik yılında lisans öğrencilerine 2 bin TL, yüksek lisans öğrencilerine 4 bin TL ve doktora öğrencilerine 6 bin TL burs veya kredi ödemesi yapılacak. (Esra Güller)

İlgili Haberler

KYK Burs mu Kredi mi Nasıl Anlaşılır? 2023-2024 KYK Burs ve Kredi Sonuçları Sorgulama Ekranı!

KYK Öğrenim Kredisi Nedir? 2023-2024 KYK Öğrenim Kredisi Başvuru Şartları, Miktarları ve Geri Ödeme Koşulları!

KYK Taahhütname Tutarı Nedir? 2023-2024 KYK Burs ve Kredi Taahhütname Tutarları Ne Kadar?

Paylaş