Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri başlıyor

Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri, 16-18 Ağustos tarihlerinde Balıkesir’de düzenlenecek. Etkinlik, 2 bin 400 pehlivanın katılımıyla gerçekleştirilecek ve üç gün sürecek.

1342

Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri, bu yıl 16-18 Ağustos tarihlerinde Balıkesir'de düzenlenecek. Geleneksel yağlı güreşlerin en köklü ve prestijli organizasyonlarından biri olan Kurtdereli Güreşleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da muhteşem bir atmosferde gerçekleşecek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan etkinlikte, yaklaşık 2 bin 400 pehlivan, dualı çayırda güreşerek izleyicilere unutulmaz bir deneyim sunacak.

Etkinlik Programı 16-18 Ağustos

Etkinlik, 16 Ağustos Cuma günü saat 08.00'de Kurtdere Mahallesi'nde başlayacak. İlk gün, minik 1, minik 2, teşvik 1, teşvik 2, tozkoparan, ayak, deste 1, deste 2, deste 3 ve orta boy kategorilerinde güreşler yapılacak. Günün ilerleyen saatlerinde, 12.30'da Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın anıt mezarı ziyaret edilecek. Saat 12.45'te Mevlid-i Şerif okunacak ve 14.00'te mevlit yemeği verilecek. Resmi açılış, 14.30’da gerçekleştirilecek ve mehter takımı gösterisinin ardından yağlı güreş müsabakaları başlayacak. Etkinliğin ilk gününde ayrıca, 18.00’de Şeyh Lütfullah Camisi Meydanı’ndan kortej yürüyüşü yapılacak ve 19.00’da Kurtdereli Mehmet Pehlivan Anıtı’na çelenk sunulacak.

İkinci Gün 17 Ağustos

17 Ağustos Cumartesi günü, güreş müsabakaları saat 09.00’da başlayacak. Gün boyunca çeşitli kategorilerde pehlivanlar, birbirleriyle kıyasıya mücadele edecek. İkinci günün etkinlikleri, geleneksel güreş atmosferini yaşamak isteyen tüm spor severler için unutulmaz anlara ev sahipliği yapacak. Katılımcılar ve izleyiciler, pehlivanların ustalıklarını ve güreş tekniklerini yakından gözlemleme fırsatı bulacak.

Final 18 Ağustos'ta

Kurtdereli Güreşleri’nin final günü olan 18 Ağustos Pazar, saat 12.00’de başpehlivanların kura çekimi ile başlayacak. Bu çekiliş, günün en heyecanlı anlarından biri olacak ve güreşseverlerin merakla beklediği başpehlivanların karşılaşmalarının zeminini oluşturacak. Günün ilerleyen saatlerinde, 18.30’da Başpehlivanlık final güreşi yapılacak ve bu final mücadelesi, güreşlerin doruk noktasını temsil edecek. Etkinlik, 19.00’daki ödül töreni ile sona erecek ve dereceye giren pehlivanlar ödüllerini alacak.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş