Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Uluslararası Eğitim Araştırmacıları Derneği ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi iş birliğinde "Dijital Devrim ve Dijital Olarak Küreselleşen Köyde Eğitimin Geleceği: Zorluklar ve Fırsatlar" (Digital Revolution and the Future of Education in the Digitally Globalised Village: Challenges and Opportunities)" temalı 17'inci Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi-ICRE- ve "Dijital Çağda Boşluğu Kapatmak: Uygulamalı Dilbilim ve Dil Öğretiminde İyimser Problem Çözme" (Bridging the Gap in the Digital Era: Optimistic Problem-Solving in Applied Lignuistics and Language Teaching) temalı 7'inci Uluslararası Uygulamalı Dilbilimde Araştırmalar Kongresi 'nin açılışı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ev sahipliğinde yüz yüze ve çevrim içi olarak yapıldı.
17'inci Uluslararası Eğitimde Araştırmalar Kongresi'nin açılışı, Kahraman Maraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nuri Kahveci, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Yılmaz ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve ULEAD Başkanı Prof. Dr. Dinçay Köksal'ın açılış konuşmaları ile başladı.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Yılmaz, kongrenin aslında yüz yüze planlandığını ancak asrın felaketi büyük depremden dolayı büyük ölçüde çevrim içi olarak gerçekleştirileceğini belirtti. Prof. Dr. Yılmaz, disiplinler arası bir özellik taşıyan kongrenin bilim dünyasına faydalı olmasını ve kongrenin verimli geçmesini temenni ederek konuşmasına son verdi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve ULEAD Başkanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, kongreye ev sahipli yapan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi yetkililerine teşekkür ederek konuşmasına başladı. Prof. Dr. Köksal, başarılı ve verimli bir kongre olması dileklerini ilettikten sonra kongre ile ilgili bilgiler verdi. Kongrede değişik disiplinlerde 120' ye yakın bildiri ve Kazakistan, Gürcistan, Pakistan, Hindistan gibi farklı ülkelerden konuşmacılar olduğunu ve 17 davetli konuşmacı olduğunu belirtti. Deprem ile ilgili yaraların kısa sürede sarılmasını ve yararlı bir kongre olması temennileri ile konuşmasını tamamladı.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nuri Kahveci, bilim dünyası içerisinde kongrelerin yerine ve öneminde dikkat çekerek böyle bir bilimsel kongreye ev sahipliği yapmanın mutluluğunu üzerinde taşıdığını belirtti. Kongre vesilesiyle Kahramanmaraş'a destek olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin bu desteğinin çok önemli ve unutulmaz olduğunu ifade etti.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu konuşmasına, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve ULEAD Başkanı Prof. Dr. Dinçay Köksal'a teşekkür ederek başladı. Eğitimde dijital devrimin ve teknoloji ile bağlı olarak yeni eğitim öğretim sistemlerinin gelişmesine dikkat çeken Rektör Erenoğlu, eğitim sistemlerinin dijitale entegre olmasının eğitim sürecine katkılı olacağını belirtti ve başarılı ve verimli bir kongre olmasını temenni etti.
Davetli konuşmacılar; EPDAD Başkanı Prof. Dr. Cemil Öztürk, Prof. Dr. Yasemin Kırkgöz, Doç. Dr. Gülten Genç, Doç. Dr. Tamar Dolidze, Doç. Dr. Alev Komsuoğlu Elçi, Dr. Ajay Kumar ve Doç. Dr. Gülşah Batdal Karaduman'ın konuşmaları ile devam eden açılış programının ardından çevrim içi ortamda iki farklı salon üzerinden bildiri sunumları ile devam etti.
(Duygu Yılmaz)