Kırklareli'nin 'Escobar'ları yargılandı! Planörle Uyuşturucu Kaçakçılığına Hapis Cezası

Kırklareli’nde planörle uyuşturucu kaçakçılığı yapan suç örgütüne yönelik operasyonda tutuklanan 2 sanık, 7 yıl 9 ay 22’şer gün hapis cezasına çarptırıldı.

1503

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, uyuşturucunun planörle atıldığı bölgede hayvan ağılı bulunan Metin S. ile yeğeni Necati S, “uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti” suçundan yargılandı.

Sanıklardan biri pişman olduğunu söyledi

Sanıklardan biri pişmanlık duydu, diğeri ise suçlamaları reddetti Sanık Necati S, savunmasında, uyuşturucu ticareti yaptığı için çok pişman olduğunu söyledi. Diğer sanık amcası Metin S.'ye uyuşturucu ticaretinde aracılık yaptığını ifade eden Necati S, “İnandığım değerler üzerine yemin ederim ki bir daha yapmayacağım. Çok pişmanım tahliyemi talep ederim.” dedi. Sanık Metin S. ise savunmasında uyuşturucu ticareti yapmadığını iddia ederek beraatını istedi. Diğer sanıklar beraat etti Duruşmada, avukatlar da savunmada bulundu. Mahkeme heyeti, Metin S. ile Necati S’yi 7 yıl 9 ay 22’şer gün hapis cezasına hükmederek tutuklu hallerinin devamına, diğer sanıklar G.B. ile S.B’nin ise beraatına karar verdi.

Olay nasıl ortaya çıktı?

Olay, Pınarhisar Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde İl Jandarma Komutanlığınca “Planör” ile uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapan suç örgütüne yönelik 27 Kasım 2022’de düzenlenen operasyonun ardından yürütülen soruşturma kapsamında ortaya çıktı. Uyuşturucunun planörle atıldığı bölgede hayvan ağılı bulunan Metin S’nin içinde skunk maddesi olan bir valizi aldığı ve uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edildi. Teknik ve fiziki takip sonucu gerçekleştirilen operasyonda 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden Metin S. ile Necati S. çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanırken, iki şüpheliden uyuşturucu temin ettiği ileri sürülen G.B. ile S.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.(AA)

Paylaş