"Kafkas Kartalları"ndan "Külahları Değiştik" oyununa... Festival rengarenk

61'nci Uluslararası Troia Festivali, ikinci gününde de birbirinden renkli kültür, sanat ve spor etkinliklerine ev sahipliği yaptı.

784

61. Uluslararası Troia Festivali, ikinci gününde de birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

İlber Ortaylı ilgiyle dinlendi

Resmi açılış programı öncesi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Halk Bahçesi'nde düzenlenen “Troia'dan Bugüne” isimli söyleşisinde hemşehrilerimiz ile buluştu. Belediye Başkanı Muharrem Erkek, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, CHP İl Başkanı Av. Levent Gürbüz, CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun başta olmak üzere yoğun bir katılımın olduğu söyleşide İlber Ortaylı, Troia'yı ve kent tarihini, dünyadaki çeşitli olaylar ile harmanladığı anlatımıyla, büyük ilgiyle dinlendi. Söyleşi sonunda Başkan Erkek, katılımları için teşekkür ederek Prof. Dr. Ortaylı'ya çiçek takdiminde bulundu.

Alkışlar Kafkas Kartalları'na

Festivalin renkli etkinliklerinden bir diğeri de Çimenlik Kalesi'ndeki Kafkas Kartalları'nın dans gösterisi oldu. Kafkasya bölgesinden derlenen halk oyunları ve müzikler eşliğinde keyifli bir gösteri sunan ekip, büyük alkış aldı.

Hilmi Yarayıcı Özgürlük Parkı'ndaydı

61. Uluslararası Troia Festivali'nin ikinci gün etkinlikleri kapsamında Hilmi Yarayıcı da Özgürlük Parkı'nda Çanakkaleliler ile buluştu. Şarkılarını dinleyiciler ile hep bir ağızdan seslendiren Yarayıcı'ya, Belediye Meclis Üyesi İrfan Dehmen tarafından kentin ve festivalin simgelerinden biri olan seramik takdiminde bulunuldu.

“Külahları Değiştik” Oyunu, festival kapsamında sahnelendi

Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu Gençlik Birimi tarafından hazırlanan Külahları Değiştik isimli tiyatro oyunu da festivalin ikinci gün etkinlikleri kapsamında Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi Salonu'nda sahnelendi. Gençlerin başarılı performansı bir kez daha büyük alkış aldı.

Barış Kafe'de festival eğlenceleri sürüyor

61. Uluslararası Troia Festivali etkinliklerinin gerçekleştiği bir başka mekan olan Barış Kafe'de ikinci gün programı kapsamında düzenlenen Boğaz Saz Ekibinin konseri de hemşehrilerimizden büyük beğeni ve alkış topladı.

Spor etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor

Festival kapsamındaki spor etkinlikleri de kentin dört bir yanında devam ediyor. Bu kapsamda festivalin ikinci gününde; Çanakkale Kürek ve Kano Spor Kulübü tarafından Yeni Kordonda düzenlenen Kano Workshop Etkinliği, Şehit Kıvanç Kaşıkçı Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde gerçekleşen Anafartalar Zaferi Tenis Şenliği, Çanakkale Bisiklet Platformu tarafından düzenlenen Troia Festivali Bisiklet Turu, Barış Kafe'de düzenlenen Zumba etkinlikleri, Halk Bahçesi'nde düzenlenen Ashtanga Yoga ile Özgürlük Parkı'nda düzenlenen Hatha Yoga çalışmaları ilgiyle takip edildi.

61'nci Uluslararası Troia Festivali'nin ikinci günü fotoğraf galerisine ulaşmak için lütfen tıklayınız.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş