Kabak lif nasıl yapılır?

Kabak lifi, son yıllarda cilt bakımı ve temizliği için popüler bir ürün haline geldi. Kabak lifi, kabakların kurutulması ve kabuklarının sıyrılmasıyla elde edilir.

1530

Kabak lifi nasıl yapılır?

Kabak lifi, son yıllarda cilt bakımı ve temizliği için popüler bir ürün haline geldi. Kabak lifi, kabakların kurutulması ve kabuklarının sıyrılmasıyla elde edilir. Kabak lifi, cildi ölü derilerden arındırır, hücre yenilenmesini teşvik eder, kan akışını harekete geçirir ve cilde canlılık katar. Ayrıca, siyah nokta ve sivilce oluşan bölgelere iyi gelir, selülit oluşumunu ve görünümünü büyük ölçüde azaltır ve batık kıl probleminin çözülmesine yardımcı olur. Kabak lifi, banyo lifi ve bulaşık süngeri gibi birçok farklı kullanım alanı vardır.

Kabak lifi nasıl yetiştirilir?

Kabak lifi elde etmek için önce kabak ekilmesi gerekir. Haziran ayında olgunlaşan kabakların gübrelenmesi ve sulanması çok önemlidir. Kabak lifini elde etmek için önce toprağın sulanması gerekir. Çünkü nemli toprak daha iyi yetişmesini sağlamaktadır. Yetiştirme döneminden önce organik gübre ile toprağın gübrelenmesi oldukça önemlidir. Yemek için kullanılan kabaklar fazla gelişmeden yaklaşık 11-12 santim boyutundayken toplanmaktadır. Eğer kabaklar lif elde etmek için yetiştiriliyorsa, meyvelerin tamamen olgunlaşması beklenmektedir.

Kabak lifi kullanım alanları nelerdir?

Kabak lifi tıpkı bir kese gibi kullanılan bir üründür ve kuru haldeyken oldukça sert bir yapısı vardır. Bu nedenle kullanılmadan önce bir süre suya koyulması ve yumuşaması beklenmelidir. Yumuşadıktan sonra cildinizi kirden ve ölü derilerden arındırmak için kabak lifiyle vücudunuzu keseleyebilirsiniz.

Paylaş