Jale Parıltı Kimdir? Müzik Kariyerinden Sonra Neler Yaptı? Eşi Kimdir? İşte Detaylar!

Jale Parıltı, 1979 Altın Mikrofon Ses Yarışması’yla müzik hayatına başlayan ve 1999 yılında son albümünü çıkaran ünlü bir şarkıcıdır. Peki Jale Parıltı kimdir? Müzik kariyerinden sonra neler yaptı? Eşi kimdir? İşte detaylar!

30870

Jale Parıltı, 1979 Altın Mikrofon Ses Yarışması’yla müzik hayatına başlayan ve 1999 yılında son albümünü çıkaran ünlü bir şarkıcıdır. Jale Parıltı, 1988 yılında evlendiği eşi Ahmet Parıltı ile 1994 yılında boşandı. Çiftin bu evlilikten bir kızı vardır. Jale Parıltı, müzik kariyerinden sonra sessizliğe büründü. Instagram’da jaleparilti ismiyle paylaşımlarına devam eden Jale Parıltı’nın bu mecrada 9920 takipçisi bulunmaktadır. Kariyerine Nur Öztürk’ün menajerliğinde devam etmektedir. Jale Parıltı kimdir? Müzik kariyerinden sonra neler yaptı? Eşi kimdir? İşte detaylar!

Jale Parıltı’nın Hayatı

Jale Parıltı, 24 Temmuz 1961 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Yaşamını İstanbul’da sürdüren Jale Parıltı, ortaokul ve lise eğitimi boyunca birçok müzik yarışmasına katıldı. Müzik hayatına 1979 Altın Mikrofon Ses Yarışması’yla başladı. 1986 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

Jale Parıltı’nın Müzik Kariyeri

Jale Parıltı, ilk albümü "Süreyya"yı 1986 yılında çıkardı. Son albüm çalışması “Yüreğimin Şarkıları” ise 1999 yılında yayınlandı. Bu albümde isimleri Jale’yle birlikte anılan iki tanınmış şarkı, “Üzgünüm” ve “Son Geceler” yeni düzenlemeleriyle yer aldı. Sanatçı son olarak kariyerinin ilk EPsi “Mor” ile sevenlerine merhaba dedi.

Jale Parıltı’nın Eşi Kimdir?

Jale Parıltı, 1988 yılında evlendiği eşi Ahmet Parıltı ile 1994 yılında boşandı. Çiftin bu evlilikten bir kızı vardır. Jale Parıltı, boşandıktan sonra bir daha evlenmedi.

Jale Parıltı Şimdi Ne Yapıyor?

Jale Parıltı, müzik kariyerinden sonra sessizliğe büründü. Instagram’da jaleparilti ismiyle paylaşımlarına devam eden Jale Parıltı’nın bu mecrada 9920 takipçisi bulunmaktadır. Kariyerine Nur Öztürk’ün menajerliğinde devam etmektedir.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş