İkinci Üniversite Kayıtları Bugün Bitiyor! İşte AÖF Kayıt ve Sınav Tarihleri

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri bünyesinde sunulan ikinci üniversite programlarına kayıt yaptırmak isteyenler için son gün bugün. İkinci üniversite programlarına sınavsız olarak başvurabileceğiniz bu fırsatı kaçırmayın. İşte AÖF ikinci üniversite kayıtları nasıl yapılır ve AÖF güz dönemi sınavları ne zaman sorularının cevapları.

1163

Hayalinizdeki bölümde okumak, kendinizi geliştirmek ve kariyerinize katkı sağlamak ister misiniz? Peki, bunu sınavsız olarak yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri bünyesinde sunulan ikinci üniversite programları ile bunu gerçekleştirmeniz mümkün. Ancak acele etmeniz gerekiyor. Çünkü ikinci üniversite programlarına kayıt yaptırmak için son gün bugün. İşte AÖF ikinci üniversite kayıtları nasıl yapılır ve AÖF güz dönemi sınavları ne zaman sorularının cevapları…

İkinci Üniversite Nedir?

İkinci üniversite, herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar veya başka bir yükseköğretim programında kayıtlı olanlar için sunulan bir eğitim fırsatıdır. Anadolu Üniversitesi, ikinci üniversite programları ile öğrencilerine farklı alanlarda kendilerini geliştirme, kariyerlerine katkı sağlama ve hayallerini gerçekleştirme imkanı sunuyor. İkinci üniversite programlarına başvurmak için herhangi bir sınava girmeye gerek yoktur. Sadece okudukları veya mezun oldukları alanlarda olmamak şartıyla, lisans eğitimi alanlar ön lisans veya lisans programlarına, ön lisans eğitimi alanlar ise ön lisans programlarına kayıt olabilirler.

İkinci Üniversite Kayıtları Nasıl Yapılır?

İkinci üniversite kayıtları çevrimiçi olarak aoskayit.anadolu.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile yapılıyor. Adayların başvuru yapabilmeleri için öğrenim bilgilerinin YÖKSİS sisteminde güncel olması gerekiyor. Bilgileri güncel olmayan adaylar, kaydının bulunduğu veya mezun olduğu yükseköğretim kurumlarına başvurarak bilgilerinin güncellenmesini sağlamalıdır. Çevrimiçi başvuru işlemlerini tamamlayan adaylar, öğretim giderini ödedikten sonra kaydını onaylamalıdır. Kaydını onaylamayan adayların kaydı tamamlanmaz. Kaydını tamamlayan adaylar ise ikinciuniversite.anadolu.edu.tr adresinden ikinci üniversite hakkında bilgi alabilirler.

AÖF Güz Dönemi Sınavları Ne Zaman?

AÖF güz dönemi sınav takvimi de belli oldu. Buna göre, AÖF güz dönemi ara sınavları 25-26 Kasım 2023, yarıyıl sonu sınavları ise 13-14 Ocak 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınava girecek öğrencilerin sınava girmeden önce [aof.anadolu.edu.tr] adresinden sınava giriş belgelerini alması gerekiyor. Sınavlarda başarılı olmak için öğrencilerin [aof.anadolu.edu.tr] adresinden ders materyallerini, örnek soruları ve çözümlerini incelemesi tavsiye ediliyor.

İkinci üniversite programlarına kayıt yaptırmak isteyenler için son gün olan bugünü kaçırmayın. Anadolu Üniversitesi’nin sunduğu bu fırsat ile hayalinizdeki bölümde okuyabilir, kendinizi geliştirebilir ve kariyerinize katkı sağlayabilirsiniz. AÖF güz dönemi sınavlarına hazırlanmak için de zaman kaybetmeyin. Sınava girecek öğrencilere başarılar diliyoruz.

(Esra Güller)

Paylaş