İda Ultra Maratonu 2023: Kazdağları'nda Zorlu Bir Macera

Kazdağları'nda düzenlenen Türkiye'nin ilk kış maratonu olan İda Ultra Maratonu, bu yıl 7'nci kez koşulacak. 1-3 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek yarışlara 25 ülkeden 2 binin üzerinde sporcu katılacak.

1166

Yeni Parkur Eklendi

İda Ultra Maratonu Organizasyon Komitesi Başkanı Polat Dede, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı'yı ziyaret ederek organizasyon hakkında bilgi verdi. Dede, Edremit Belediyesinin destekleriyle İda Ultra Maraton'un her geçen yıl daha da büyüdüğünü belirterek, geçen sene 17 ülkeden 1700 sporcunun katıldığını söyledi. Bu yıl maratona 25 ülkeden 2 binin üzerinde katılım beklediğini aktaran Dede, mevcut parkurlara ilave olarak 8,5 kilometrelik yeni bir parkurun maratona eklendiğini açıkladı. Yeni parkur, Balıkesir'in ve Edremit'in termal sularıyla ünlü Güre kasabası ve tarihi Çamlıbel köyleri arasında geçen yemyeşil bir yarı asfalt yarı patika koşu yarışı olacak.

Efsanelere Konu Olan Kazdağları

Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı ise efsanelere konu olan Kazdağları'nda bir kez daha yerli ve yabancı sporcuları ağırlamaya hazırlandıklarını dile getirerek, "Belediye olarak sporun her branşına destek olmaya çalışıyoruz. Bu yıl 7'nci kez sporcularımızı 1-3 Aralık'ta konuk edeceğiz. Kazdağları'nın yemyeşil doğası içinde zorlu parkurlarda mücadele edecek olan başarılar diliyorum." dedi. Maraton, Çanakkale Küçükkuyu Beldesi'nin Yeşilyurt Köyü'nden başlayarak Kazdağları'ndaki vadi ve dereleri aşarak Edremit'in Güre Mahallesi'nde tamamlanacak. Yarışmacılar, Türkiye'nin en güzel coğrafyasında, Yeşilyurt, Adatepe ve Altınoluk köyleri arasında geçen keyifli bir maceraya atılacaklar.

(AA)

Paylaş