Hamza Dağ Kimdir? AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

AK Parti’nin 31 Mart 2024 belediye seçimleri için İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Hamza Dağ, siyasi kariyerine İzmir İl Gençlik Kolları’nda başladı. Dört dönemdir İzmir Milletvekili olan Dağ, aynı zamanda Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı. Peki, Hamza Dağ kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Hamza Dağ’ın hayatı ve biyografisi…

1517

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’de 48 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Hamza Dağ’ın ismini duyuran Erdoğan, “Hamza kardeşimiz, İzmir’in evladı, İzmir’in çocuğu. İzmir’i çok iyi bilen, İzmir’in sorunlarını çok iyi bilen, İzmir’in çözümlerini çok iyi bilen bir kardeşimiz” dedi1. Hamza Dağ, AK Parti’nin İzmir teşkilatında uzun yıllardır görev yapan bir siyasetçi. 24. Dönemden beri İzmir Milletvekili olan Dağ, aynı zamanda Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı. Hamza Dağ, 1980 yılında Manisa’nın Demirci ilçesinde doğdu. Lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Serbest avukat olarak çalıştı. AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları’nda sırasıyla Yönetim Kurulu Üyeliği ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2008 yılında İl Gençlik Kolları Başkanı seçildi.

Hamza Dağ’ın siyasi kariyeri

Hamza Dağ, 2011 seçimleri ile birlikte 24. Dönem İzmir Milletvekilliğine seçildi. Bu dönemde İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi oldu. 2014 yılında AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi seçildi. Aynı yıl Seçim İşleri Birimi’nde Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 2015 seçimleri ile 25. Dönem İzmir Milletvekilliğine yeniden seçilen Dağ, bu dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği yaptı. 2017 yılında AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine atandı. 2018 seçimleri ile 26. Dönem İzmir Milletvekilliğine üçüncü kez seçilen Dağ, bu dönemde de Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğini sürdürdü. 2021 yılında yapılan 7. Olağan Kongre’de MKYK üyesi seçilen Dağ, aynı zamanda Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 2023 seçimleri ile 27. Dönem İzmir Milletvekilliğine dördüncü kez seçilen Dağ, bu dönemde de Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmeye devam etti. 2024 belediye seçimleri için AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı.

Hamza Dağ’ın kişisel hayatı

Hamza Dağ, evli ve dört çocuk babasıdır. Balıkesir Sındırgı ilçe nüfusuna kayıtlıdır. Manisa’nın Demirci ilçesinde doğan Dağ, Simav İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra serbest avukat olarak çalıştı. AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları’nda siyasi hayatına başlayan Dağ, dört dönemdir İzmir Milletvekili olarak görev yapmaktadır. Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Dağ, aynı zamanda AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayıdır.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş