Galatasaray sevilen futbolcusuna veda etti

Kerem Aktürkoğlu, Portekiz Ligi takımlarından Benfica'yla 5 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.

504

Galatasaray, başarılı futbolcusu Kerem Aktürkoğlu’nun Benfica’ya transfer olduğunu duyurdu. Sarı kırmızılı takım, transferin resmiyet kazanmasının ardından kulübün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Kerem Aktürkoğlu'na veda etti.

Galatasaray veda mesajı paylaştı

Sarı-kırmızılı takım yaptığı paylaşımda, "Galatasaray forması altında geçirdiğin süre boyunca birlikte yaşadığımız tüm güzel anılar ve kazandığımız başarılar her zaman kalbimizde özel bir yer tutacak ve unutulmayacak. Kulübümüze verdiğin tüm emek ve özveri için teşekkür ediyor, kariyerindeki yeni yolcuğunda başarılar diliyoruz" sözleri yer aldı.

Transfer KAP’a bildirildi

Galatasaray'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada Kerem Aktürkoğlu'nun transferinin detaylarına yer verildi. Yapılan açıklamaya göre Benfica, Galatasaray'a bu transfer için 12 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Benfica, milli futbolcunun bir sonraki satışından elde edeceği kârın yüzde 10'unu sarı-kırmızılı takıma verecek.

Kerem Aktürokoğlu Kimdir?

Muhammed Kerem Aktürkoğlu (d. 21 Ekim 1998, İzmit, Kocaeli), sol kanat mevkiinde oynayan Türk millî futbolcudur.

Galatasaray'da İlk Yıllar ve Çıkış

2020 yaz transfer döneminde Galatasaray ile 4 yıllık bir sözleşme imzalayan Kerem Aktürkoğlu, Sarı-Kırmızılı formayla ilk maçına 23 Kasım 2020'de Kayserispor karşısında çıktı. Bu maçta 1-1'lik skorla sahadan ayrılan Galatasaray'da, Aktürkoğlu ilk kez Süper Lig arenasına adım atmış oldu. 11. haftadaki Hatayspor maçında ise Galatasaray formasıyla ilk golünü attı. Bu çıkışının ardından COVID-19 testi pozitif çıkan genç oyuncu, 3 hafta sahalardan uzak kaldı ancak sahalara döndüğünde yine formunun zirvesindeydi. 18. haftada Gençlerbirliği'ne karşı alınan 6-0'lık galibiyette Ryan Babel’in golüne asist yapan Aktürkoğlu, 22. ve 25. haftalarda da skora katkıda bulunmayı başardı.

İlk Yıllar: Gölcükspor ve Hisareynspor'da Altyapı Eğitimleri

Kerem Aktürkoğlu'nun futbol kariyeri 2011 yılında Gölcükspor altyapısında başladı. Burada 2013 yılına kadar eğitim aldıktan sonra, yeteneklerini daha da geliştirmek adına Hisareynspor'a transfer oldu. 2014 yılı sonunda ise Medipol Başakşehir altyapısına geçiş yaptı ve burada 2015 yılında profesyonel sözleşme imzalayarak kariyerinde önemli bir adım attı.

Başakşehir Dönemi: İlk Profesyonel Adımlar

İstanbul Başakşehir'e 2014 yılında amatör sözleşme ile katılan Aktürkoğlu, 2015 yılında profesyonel sözleşmeye imza attı. Ancak, gelişimi için 2016 yılında kiralık olarak Bodrumspor'a gönderildi. Bodrumspor'da gösterdiği performansla dikkat çeken Aktürkoğlu, burada çıktığı 27 maçta 4 gol atarak kariyerinin ilk gol sevinçlerini yaşadı. Bu dönemde Türkiye Kupası 2. tur maçında da boy gösterdi.

Bodrumspor'da Kiralık Dönemi

2016 yılında Başakşehir'den kiralık olarak Bodrumspor'a katılan Aktürkoğlu, burada profesyonel futbol hayatına ilk adımını attı. MKE Kırıkkalespor karşısında 5. haftada 75. dakikada oyuna dahil olarak başladığı kariyerinde, 22. haftada aynı rakip karşısında 84. dakikada attığı golle dikkat çekti. Sezon boyunca 27 maça çıkan genç oyuncu, 4 gol kaydetti.

Karacabey Belediyespor'da Parlayan Yıldız

2018-19 sezonunda bedelsiz olarak Karacabey Belediyespor'a transfer olan Aktürkoğlu, burada oynadığı 34 maçın 32'sinde forma giyerek takımın değişmez oyuncularından biri oldu. Sezonun ilk maçında Çankaya karşısında 90 dakika sahada kalan Aktürkoğlu, 3. ve 4. haftalarda 1461 Trabzon ve Fatsa Belediyespor'a karşı gollerini attı. Sezon boyunca gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken genç yıldız, 23. haftada Turgutluspor'a karşı yaptığı asistle takımına katkı sağladı

24 Erzincanspor: Gol Krallığına Giden Yol

2019-2020 sezonunda 24 Erzincanspor'a bedelsiz olarak katılan Kerem Aktürkoğlu, burada adeta kariyerinin en parlak dönemini yaşadı. Sezon boyunca çıktığı 34 maçta 17 gol atan ve 1 asist yapan oyuncu, takımının en önemli gol silahı oldu. Bucaspor 1928, İskenderunspor ve Şile Yıldızspor maçlarında iki kez gol sevinci yaşayan Aktürkoğlu, Erzincanspor'u playoff'lara taşıyan isimlerin başında geldi. Playoff yarı finalinde Artvin Hopaspor'a karşı hat-trick yaparak takımını finale taşıdı ve Erzincanspor, finalde 68 Aksaray Belediyespor'u 2-1 mağlup ederek bir üst lige çıkma başarısı gösterdi.

Türkiye Kupası Macerası

24 Erzincanspor formasıyla Türkiye Kupası'nda Muş Menderesspor, Şanlıurfaspor ve Beşiktaş'a karşı sahaya çıkan Aktürkoğlu, özellikle Beşiktaş ile oynanan ikinci maçta takımının 2-0'lık galibiyetinde önemli rol oynadı. Ancak, Erzincanspor'un ilk maçta aldığı 3-0'lık mağlubiyet, kupaya veda etmelerine neden oldu.

Galatasaray'daki Yükselişi ve Milli Takıma Davet

Galatasaray'da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Aktürkoğlu, Süper Lig'in 2020-21 sezonunda hat-trick yapan ilk ve tek Türk oyuncu olarak tarihe geçti. 17 Nisan 2021'de Göztepe karşısında yaptığı hat-trick ile Galatasaray formasıyla 2016'dan bu yana hat-trick yapan ilk yerli futbolcu olmayı başardı. Bu başarılı performansın ardından Şenol Güneş tarafından A Milli Takım’a davet edildi.

Kerem Aktürkoğlu’nun Galatasaray geçmişi…

Galatasaray formasıyla 179 maça çıkan Kerem Aktürkoğlu bu maçlarda 46 gol ve 42 asist kaydetti. 25 yaşındaki futbolcu sarı kırmızılı takımda iki kez Süper Lig ve bir kez Süper Kupa şampiyonlukları yaşadı. Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray'a 2020'de Erzincanspor'dan transfer olmuştu.

(ATİLLA AKIN)
Paylaş