Festivalin renkleri bisikletle canlandı

Çanakkale'de bisiklet kültürünü yaygınlaştırmak ve bisikletli ulaşımın önemini vurgulamak amacıyla 61. Uluslararası Troia Festivali kapsamında bir bisiklet turu düzenlendi.

774

Çanakkale’de bisiklet kültürünün yaygınlaştırılmasını hedefleyen Çanakkale Bisiklet Platformu, bu yıl 61. Uluslararası Troia Festivali'nde düzenlenen bisiklet turu organizasyonlarıyla büyük ilgi topladı.

Çanakkale Bisiklet Platformu ve Çanakkale Belediyesi’nin iş birliğiyle gerçekleşen bisiklet turu, Golf Aile Çay Bahçesi’nde başladı ve kent merkezinin önemli noktalarından geçerek İskele’de son buldu. Kayserili Ahmet Paşa Caddesi’nden başlayan tur; Cumhuriyet Bulvarı, İnönü Caddesi, Plaj Caddesi, Deniz Sokak, Aziziye Caddesi, 100. Yıl Caddesi, Atatürk Caddesi, Troypark Kavşağı, Troya Caddesi, Setboyu Caddesi, Tuğsavul Caddesi, Piri Reis Caddesi, İnönü Caddesi ve Demircioğlu Caddesi rotasında devam etti.

Çanakkale Bisiklet Platformu, kentteki bisikletçilerin ortak sesi olmayı ve bisikletli ulaşımı daha da yaygınlaştırmayı hedefliyor. Platform, bisiklet gruplarının iş birliğini güçlendirmek, şehir içi ulaşımı bisikletle gerçekleştirenlere daha sağlıklı kullanım alanları oluşturmak ve belediye ulaşım politikalarında bisiklete önem verilmesini sağlamak amacıyla 7 yıldır faaliyet göstermekte. Bu süreçte onlarca tur düzenleyerek binlerce kilometre yol kat eden platform, etkinlikleriyle hayatlara dokunmaya devam ediyor.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş