Fenerbahçe, Milan’dan Rade Krunic’i transfer etti

Sarı-lacivertliler, orta saha oyuncusu için İtalyan kulübüyle prensip anlaşmasına vardı.

1093

Fenerbahçe, ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek için Milan’ın orta saha oyuncusu Rade Krunic’i transfer ettiğini duyurdu. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “Kulübümüz; orta saha oyuncusu Rade Krunic ve kulübü AC Milan ile prensip anlaşmasına varmıştır. Futbolcu sağlık kontrolleri ve ileri görüşmeler için bugün İstanbul’a gelecektir.” ifadeleri kullanıldı.

Krunic, Bonucci’nin ardından ikinci transfer

Fenerbahçe, daha önce Juventus’un savunma oyuncusu Leonardo Bonucci’yi de transfer ettiğini açıklamıştı. Bonucci, sarı-lacivertli takıma 2,5 yıllığına kiralanmıştı. Krunic ise, Bonucci’nin ardından Fenerbahçe’nin ara transfer dönemindeki ikinci transferi oldu.

Krunic kimdir?

Rade Krunic, 7 Ekim 1993 tarihinde Bosna Hersek’in Foça kentinde doğdu. Futbola FK Sutjeska Foča’da başlayan Krunic, 2013 yılında Sırbistan’ın Donji Srem takımına transfer oldu. 2014 yılında ise Empoli’ye geçti. Empoli’de 5 sezon forma giyen Krunic, 2019 yılında Milan’a transfer oldu. Milan’da 41 maçta 4 gol ve 3 asist kaydeden Krunic, ayrıca Bosna Hersek Milli Takımı’nda da 18 kez forma giydi. Krunic, orta sahada hem defansif hem de ofansif rollerde oynayabilen bir oyuncu olarak biliniyor.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş