Fenerbahçe Beko, EuroLeague’de Milano’yu Devirmeye Hazırlanıyor!

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 2023-24 sezonu ilk hafta maçında İtalyan devi EA7 Emporio Armani Milano ile karşılaşıyor. Mücadele, 6 Ekim Cuma günü saat 20.45’te S Sport ekranlarında canlı olarak yayınlanacak. Fenerbahçe Beko’nun kadrosunda ve rakibinde neler var? İşte detaylar…

1392

Fenerbahçe Beko, EuroLeague sezonuna galibiyetle başlamak için parkede olacağı ilk maçta EA7 Emporio Armani Milano’yu ağırlayacak. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Metecan Birsen ve Yiğit Hamza Mestoğlu dışında eksik yok. Fenerbahçe Beko’nun yeni transferleri Johnathan Motley ve Carsen Edwards da ilk kez EuroLeague’de forma giyecek. Rakip Milano ise geçen sezon Final Four oynayan kadrosunu büyük ölçüde korudu ve yeni yıldızlar kattı.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 2023-24 sezonuna evinde başlıyor. Sarı-lacivertliler, ilk hafta maçında İtalya’nın güçlü ekibi EA7 Emporio Armani Milano’yu konuk ediyor. Mücadele, 6 Ekim Cuma günü saat 20.45’te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak ve S Sport tarafından canlı olarak yayınlanacak. Karşılaşmayı Sasa Pukl (Slovenya), Carlos Peruga (İspanya), Uros Nikolic (Sırbistan) hakem üçlüsü yönetecek.

Fenerbahçe Beko’da son durum

Fenerbahçe Beko, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’ndeki ilk maçında 1 Ekim Pazar günü konuk ettiği Çağdaş Bodrum Spor’u 95-58 ile geçti. Fenerbahçe Beko’da Tyler Dorsey 17, Nigel Hayes-Davis 16, Johnathan Motley 13 sayı buldu. Fenerbahçe Beko’da Metecan Birsen ve Yiğit Hamza Mestoğlu’nun sakatlıkları bulunuyor. Nigel Hayes-Davis son yedi EuroLeague maçının altısında çift haneli sayılarda verimlilik puanına erişti. Hayes-Davis, son sekiz EuroLeague maçının tamamında ve son 12 maçın 11’inde en az bir top çalmaya imza attı. Scottie Wilbekin, son 18 EuroLeague karşılaşmasının 17’sinde en az 1 üç sayılık isabet buldu. Johnathan Motley, son altı EuroLeague maçının beşinde çift haneli sayılarda verimlilik puanına erişti. Nick Calathes, 2018-19’da toplam 286 asistle EuroLeague tek sezon rekorunu kırdı. Calathes, 1.902 asistle EuroLeague kariyer lideri. Calathes 409 top çalma ile tüm zamanların ikinci sırasında; eski Panathinaikos takım arkadaşı Dimitris Diamantidis ise 434 ile tüm zamanların lideri. Calathes, 276 ilk beş başlangıcı ile tüm zamanların üçüncü sırasında yer alıyor. Calathes, 2,6’ya 1 kariyer asist-top kaybı oranıyla tüm zamanların altıncı sırasında yer alıyor. Calathes, 3.842 verimlilik puanı ile tüm zamanların 10. sırasında yer alıyor. Yunan yıldızımız, 32 sayı daha bulması halinde EuroLeague’de 3000 sayı barajını aşacak1. Scottie Wilbekin, 486 üç sayı isabetiyle bu alanda EuroLeague tarihinin en iyi yedinci oyuncusu. Wilbekin, sekiz ribaund daha alması halinde bu alanda 400 barajını aşacak. Georgios Papagiannis iki sayı isabetinde %63.7 ile 13. sırada yer alıyor. Melih Mahmutoğlu 26 sayı daha bulması halinde EuroLeague’de 1000 sayı barajını aşacak1. Marko Guduric, 3 üç sayı isabeti daha bulması durumunda bu alanda 300 barajına ulaşacak. Guduric’in asistlerde 500 barajını aşmasına ise sekiz asist kaldı. Guduric’in 2000 sayı barajını aşmasına ise 15 sayı kalmış durumda. Nigel Hayes-Davis, 24 ribaund daha alması halinde EuroLeague’de 500 barajına ulaşacak. Johnathan Motley’in 200 ribaund barajına ulaşmasına yedi ribaund kaldı.

EA7 Emporio Armani Milano

EA7 Emporio Armani Milano, İtalya’nın en başarılı basketbol kulübüdür. Takım, İtalya Ligi’ni 28 kez, İtalya Kupası’nı da 6 kez kazanmıştır. Ayrıca Avrupa’da da üç büyük kupayı (EuroLeague, Saporta Kupası ve Koraç Kupası) müzesine götürmeyi başarmıştır. Milano, geçen sezon EuroLeague’de Final Four oynamış ve dördüncü olmuştur. Takım, bu sezon kadrosunu büyük ölçüde korumuştur. Sergio Rodriguez, Malcolm Delaney, Kevin Punter, Zach LeDay gibi yıldızlarını elinde tutan Milano, yeni transferlerle de gücüne güç katmıştır. Takımın yeni transferleri arasında NBA tecrübesi olan Goga Bitadze, James Nunnally ve Tyler Ennis gibi isimler bulunuyor. Ayrıca eski Fenerbahçe Beko oyuncusu Luigi Datome de Milano formasını giyecek. Milano’nun baş antrenörlüğünü ise Ettore Messina yapmaktadır. (Yunus Erzincanlı)

Paylaş