Engelsiz Biga projesi ile engeller aşılıyor

Biga Kaymakamlığı'nın sosyal medya üzerinden duyurduğu proje büyük ilgi görüyor.

1139

Biga Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen "Engelsiz Biga" projesi, engelli vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden etkin bir şekilde yararlanmalarını sağlamak ve hizmetlere ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla başlatılan “Engelsiz Biga” ile engelleri aşıyoruz projesi ilçede ilgi gördü. Kaymakamlık, projeyi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile duyurdu.

Yapılan açıklamada, "Engelli vatandaşlarımızın sağlık başta olmak üzere kamu hizmetlerinden etkin biçimde yararlanmalarını sağlamak ve kamu hizmetlerine ulaşımlarını kolaylaştırmak adına Kaymakamlığımız tarafından hayata geçirilen 'Engelsiz Biga' projesi kapsamında engelli vatandaşlarımızın kullanım ihtiyaçlarına göre tasarlanan minibüs ile ilçemiz genelinde 15 mahalle ve 108 köyümüzde talepler doğrultusunda engelli vatandaşlarımızı evlerinden alıyor ve işlerinin bitiminde tekrar evlerine bırakıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Projeden faydalanmak isteyen vatandaşlar, 0286 316 4810 numaralı telefonu arayarak ücretsiz olarak bu hizmetten yararlanabilirler. "Engelsiz Biga" projesi, Biga'da engelli bireylerin günlük hayatlarını kolaylaştıracak ve hayata sıkı sıkıya sarılmalarını sağlayacak.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş