En İyi Romantik Komedi Filmleri: İzlemeniz Gereken 8 Film

En iyi romantik komedi filmleri neler? RHangi filmler hem kalbimizi hem de karnımızı ağrıtacak kadar komik? İşte detaylar...

1275

Romantik komedi filmleri, hem aşkı hem de eğlenceyi bir arada sunan, izleyicilerin vazgeçemediği bir tür. Özellikle pandemi döneminde evde vakit geçirirken, romantik komedi filmleri ruh halimizi yükseltiyor ve bize keyifli anlar yaşatıyor. Peki, en iyi romantik komedi filmleri neler? Hangi filmler hem kalbimizi hem de karnımızı ağrıtacak kadar komik? Bu soruların cevabını merak ediyorsanız, sizin için hazırladığımız listeye göz atın.

1. Holidate (2020)

Bayram günlerinden nefret eden Sloane ve Jackson, aileleri tarafından yalnız oldukları için yargılanmaktan bıkmışlardır. Birbirleriyle tanıştıktan sonra, bir yıl boyunca tüm bayram tatillerinde sevgili rolü yapmaya karar verirler. Ancak bu anlaşma, aralarında beklenmedik bir çekim oluşmasına neden olur.

2. Arkadaştan Öte (2011)

Aşk, sevgi ve ciddi ilişki gibi konulardan canı yanmış olan Jamie ve Dylan, birbirlerine mükemmel arkadaş olurlar. Ancak duygudan uzak cinsel arzularını yerine getirmek için, arkadaşlıklarını bir adım öteye taşırlar. Bu karar, hayatlarını değiştirecek sonuçlar doğurur. Justin Timberlake ve Mila Kunis’in uyumlu performanslarıyla dikkat çeken film, arkadaşlık ve aşk arasındaki ince çizgiyi sorguluyor.

3. Karışık Aile (2014)

Lauren ve Jim, eşlerinden ayrılmış ve çocuklarıyla bir hayat süren iki ebeveyndir. Yolları bir buluşmada kesişen ikilinin bu kötü buluşma sonrasında aldıkları tek bir karar vardır: bir daha asla birbirlerini görmek istemedikleri. Ancak kaderleri çoktan bir çizilmiştir bile. İkilinin yolları, çocuklarıyla yaptıkları bir Afrika safari tatil köyünde yeniden kesişir. İlginç olan şey ise, bir hafta boyunca aynı süit odayı paylaşmak zorunda olmalarıdır! Adam Sandler ve Drew Barrymore’un üçüncü kez bir araya geldiği film, aile ve aşk kavramlarını eğlenceli bir şekilde işliyor.

4. Aşk Doktoru (2005)

Alex Hitchens, erkekliğin kitabını yazmış bir aşk doktorudur. Erkeklere flörtleşmek için tavsiyeler veren aşk doktoru, hayatlarının kadınlarını bulmaları için çaba harcamaktadır. Diğer tarafta New York’ta dedikodu köşesi yazarı olan ve Alex kadar donanımlı bir kadın vardır. Sara adındaki bu kadın ve aşk doktoru Alex bir mıknatısın iki zıt kutbu gibi olsalar da fizik kurallarında olduğu gibi birbirlerini çekerler. Sara’nın yakından takip ettiği kişi Alex’in müşterilerinden birisi olduğu anlaşılınca işler karışmaya başlar. Will Smith ve Eva Mendes’in başrolde olduğu film, aşkın kurallarını ve sürprizlerini anlatıyor.

5. Emma (2020)

Jane Austen’in klasik romanı bu yeni romantik komedi de hayat buluyor. Emma, hayatında son derece memnun ve evliliğe veya kimsenin aşkına ihtiyaç duymayan genç bir kadın. Hayatta en sevdiği şey ise başkalarının aşk hayatlarına burun sokup çöpçatanlık yapmak. Özenle yaptığı planları birbir ortaya çıkınca ise hiç beklemediği sonuçlarla karşılaşır. Anya Taylor-Joy’un başarılı oyunculuğuyla öne çıkan film, dönemin İngiltere’sinde aşkın ve toplumun renkli bir portresini çiziyor.

6. Görümce (2016)

Yılmaz, hayatını kardeşi Hakan’la birlikte sürdüren, aşka inanmayan bir adamdır. Ancak bir gün kardeşi Hakan’ın evleneceğini öğrenir. Hakan’ın seçtiği gelin adayı ise Yılmaz’ın hiç beğenmediği, zengin ve şımarık bir kadındır. Yılmaz, kardeşini bu evlilikten vazgeçirmek için elinden geleni yapar. Bu sırada Hakan’ın gelin adayının kız kardeşi olan Zeynep’le tanışır. Zeynep, Yılmaz’ın tam zıttı bir karakterdir. Aşka inanan, hayalperest ve romantik bir kadındır. Yılmaz ve Zeynep, birbirlerine tahammül edemezken, aralarında beklenmedik bir aşk filizlenir.

7. You Do You (2020)

Sarah ve Aaron, uzun süredir birlikte olan bir çifttir. Ancak Sarah, Aaron’ın kendisine evlenme teklif etmesini beklerken, Aaron’ın başka planları vardır. Aaron, Sarah’ı terk edip, hayallerini gerçekleştirmek için Los Angeles’a gider. Sarah ise bu şoktan sonra kendini yeniden bulmak için bir yolculuğa çıkar. Bu yolculukta hem eski sevgilileriyle hem de yeni aşklarla karşılaşır. Kendine güvenen, bağımsız ve eğlenceli bir kadın olan Sarah, hayatın ona sunduğu fırsatları değerlendirmeye çalışır.

8. The Lost City (2005)

Joan Wilder, başarılı bir macera romanı yazarıdır. Ancak hayatı, yazdığı romanlardaki kadar heyecanlı değildir. Bir gün, kaçırılan kız kardeşini kurtarmak için Kolombiya’ya gitmek zorunda kalır. Orada, kendisine yardım etmeyi teklif eden maceraperest bir adam olan Jack Colton’la tanışır.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş