Emeklilere sinemada büyük indirim! 

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, emekli vatandaşlarımıza müjdeli bir haber verdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, sinemasever emeklilerimiz artık sinemalarda %30 indirimle film keyfini yaşayabilecekler.

1842

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, emekli vatandaşlar için büyük bir müjde duyurdu. Bakanlık, emeklilere yönelik başlattığı yeni kampanya ile sinemalarda %30 indirim uygulayacağını açıkladı. Sinema Genel Müdürlüğü ile Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) arasında imzalanan protokol çerçevesinde, emekli vatandaşlarımız sinema biletlerinde %30 indirimden yararlanabilecekler.

Sinema, hayatın stresinden uzaklaşmak ve keyifli vakit geçirmek için en iyi seçeneklerden biri. Ancak artan bilet fiyatları, özellikle sabit gelirli emeklilerimiz için sinemaya gitmeyi zorlaştırıyordu. İşte bu noktada Kültür ve Turizm Bakanlığı devreye girerek, emeklilerimize müjdeli bir haber verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi sitesinden yapılan açıklamada; “Emeklilerimiz için sinemalarda %30 indirim uygulanacak. Sinema Genel Müdürlüğümüz ile Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) arasında yapılan protokolle emeklilerimize sinema salonlarında %30 indirim sağlanacak. Emekli kimlik kartınızı göstererek, SİSAY üyesi sinema salonlarından indirimli bilet alabilirsiniz. Emeklilerimizin kültürel etkinliklerden daha fazla faydalanmasını ve sosyal hayata aktif bir şekilde katılmalarını destekleyen projeleri ve iş birliklerini sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş