Cumhuriyetin 100. Yılında Pelin Batu ve Haluk Çetin ile Çanakkale'de Şiir ve Müzik Ziyafeti

Çanakkale Belediyesi, Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında Pelin Batu ve Haluk Çetin'i sanatseverlerle buluşturdu. Tarihçi ve şair Pelin Batu, Atatürk'ün entelektüel kişiliğini anlattı, müzisyen Haluk Çetin ise cumhuriyet şarkıları seslendirdi.

1557

Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen müzik ve şiir gösterisi, sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Pelin Batu ve Haluk Çetin'in birlikte sahne aldığı gösteride, cumhuriyet değerleri, Atatürk'ün vizyonu ve Türk edebiyatının seçkin örnekleri izleyicilere sunuldu.

"İyi ki böyle bir figürümüz var"

Atatürk'ün entelektüel kişiliği Tarihçi ve şair Pelin Batu, gösteride Atatürk'ün entelektüel kişiliğine dikkat çekti. Atatürk'ün okuduğu kitapları, altını çizdiği yerleri, üniversitelerden getirdiği eserleri, geometri kitabı yazmasını, Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu'nu kurmasını örnek vererek, onun bilime ve kültüre verdiği önemi vurguladı. Batu, "İyi ki böyle bir figürümüz var, onun ışığında gidersek zaten 2'inci yüzyılda da bambaşka yerlere gideceğiz, ona da inanıyorum. O ideallerden lütfen vazgeçmeyelim" dedi.

Cumhuriyet şarkıları unutulmaz gece yaşattı

Cumhuriyet şarkıları Müzisyen Haluk Çetin ise cumhuriyet şarkılarıyla izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Aşık Veysel, Ahmet Arif, Nazım Hikmet, Can Yücel, Nesimi, Adnan Yücel, Gülten Akın, Ataol Behramoğlu gibi şairlerin şiirlerini Pelin Batu'nun seslendirdiği gösteride, Haluk Çetin de cumhuriyet temalı şarkılarını dinleyicilerle paylaştı. Gösterinin sonunda Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan sanatçılara çiçek ve Çanakkale seramiği armağan etti.

Çanakkale'yi kurtarılmış bölge olarak yorumladı

Çanakkale'nin huzuru Pelin Batu ayrıca Çanakkale'nin huzur dolu atmosferinden de bahsetti. İstanbul'dan buraya gelince kurtarılmış bölgeye gelmiş gibi hissettiğini söyleyen Batu, "O sokaklarda gezerken, huzuru, açıklığı, gülümseyen insanları görmek çok güzel" diye konuştu.

(Esra Güller)

Paylaş