ÇOMÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde ilk ders zili çaldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Dersi, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz'ın konuşmacı olarak katıldığı bir törenle Troia Kültür Merkezinde yapıldı.

1140

Çanakkale'nin eşsiz güzellikleri arasında, Türkiye'nin en köklü siyasal bilgiler fakültelerinden biri olan ÇOMÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi, yeni akademik yılını coşkuyla karşıladı. Fakültenin kuruluşundan bu yana Türkiye'nin yetiştirdiği değerli siyasetçilere, bürokratlara ve akademisyenlere ev sahipliği yaptığını belirten ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, fakültenin eğitim-öğretim kalitesini daha da artırmak için yeni çalışmalara imza atacaklarını söyledi.

Rektörlerden İşbirliği Mesajı

Açılış dersine; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veli Yılancı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veli Yılancı, yeni akademik yılın fakültenin tüm mensupları için başarılı geçmesini dileyerek, "Aramıza yeni katılan değerli birinci sınıf öğrencilerimizi fakültemizi tercih etmiş olmalarından dolayı gönülden kutluyor, başarılı ve keyifli bir üniversite hayatı diliyorum" dedi.

"İki komşu kentin iki üniversitesi"

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ise, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz'a iki komşu kentin iki üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi arasındaki işbirliğinin güçlenmesine katkılarından dolayı teşekkür etti. Ziyarette; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil de hazır bulundu.

%100 İngilizce Eğitim Veren Fakülteye Dönüşüm

Rektör Erenoğlu, fakültenin eğitim-öğretim kalitesini daha da artırmak için yeni çalışmalara da imza atacaklarını belirterek şunları söyledi: "%100 İngilizce eğitim veren fakülteye dönüşümü noktasında yeni programlar ve dersler açacağız. Uluslararasılaşma faaliyetlerimizi daha da güçlendireceğiz." Öğrencilerin araştırma ve geliştirme faaliyetlerine destek olacak altyapıyı geliştirmeye devam edeceklerini de ifade eden Rektör Erenoğlu, fakültenin çağdaş eğitim anlayışı ve güçlü akademik kadrosuyla, öğrencilerini küreselleşen dünyada ihtiyaç duyulan nitelikli bireyler olarak yetiştirmeyi amaçladığını vurguladı.

Sosyal Bilimlerin Doğası ve Üniversite

Açılış dersinin konuşmacısı olan Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ise, "Sosyal Bilimlerin Doğası ve Üniversite" başlıklı bir sunum yaptı. Sunumunda, sosyal bilimlerin tarihsel gelişimi, yöntemleri, sorunları ve üniversite ile ilişkisini ele alan Yılmaz, sosyal bilimlerin toplumsal hayatın anlaşılması ve iyileştirilmesi için önemli bir rol oynadığını belirtti. Sosyal bilimcilerin hem bilimsel hem de etik sorumlulukları olduğunu vurgulayan Yılmaz, üniversitelerin sosyal bilimlerin gelişimi için gerekli ortamı sağlaması gerektiğini söyledi.

Açılış dersi, hediye takdimi ile son buldu.(Erhan Taylan)

ÇOMÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, ilk ders zili çaldı, Troia Kültür Merkezi

Paylaş