ÇOMÜ’lü Eko Titans Takımından Büyük Başarı

ÇOMÜ’lü Eko Titans Takımı, TEKNOFEST 2024’te Ticarileşme Potansiyeli Ödülü ile Büyük Başarıya İmza Attı

486

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, inovatif projeleriyle ulusal ve uluslararası platformlarda başarılarını sürdürmeye devam ediyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Uğur Cengiz'in danışmanlığında, Enerji Kaynakları ve Yönetimi ABD doktora öğrencisi Gürkan Akarken'in liderliğinde ve mezun öğrencimiz Gökçe Kayatepe'nin katkılarıyla oluşturulan "Eko Titans" takımımız, TEKNOFEST 2024 Antalya finalinde büyük bir başarıya imza attı.

SANKO sponsorluğunda düzenlenen Çevre ve Enerji Teknolojileri kategorisinde geliştirdikleri "Isı yalıtımlı ve kendi kendini temizleyen jeopolimer levha üretimi" projesiyle Ticarileşme Potansiyeli Ödülü’nü kazandı. Proje, çevre dostu ve sürdürülebilir özellikleriyle öne çıkıyor. Rakiplerine göre daha az CO2 salınımı ile üretilen bu levhalar, ısı yalıtımı, yanmazlık ve anti bakteriyel özellikleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca, levhaların üretiminde Türkiye'nin değerli kaynaklarından olan Kaolin ve Bor gibi madenler kullanılarak, yerli madenlerimizin katma değeri yüksek bir ürüne dönüştürülmesi sağlanıyor.

ÇOMÜ yaptığı açıklamada, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak, bilime ve yenilikçi teknolojilere olan katkılarımızla adımızı duyurmaya devam ediyoruz. Bu değerli başarıda emeği geçen tüm ekibimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş