CHP liderleri Öymen ailesine taziyelerini iletti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski genel başkanlarından Altan Öymen’in eşi Aysel Öymen, Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığına defnedildi. Cenazeye, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’nin 7’nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda siyasi katıldı.

509

Öymen ailesinin acısını paylaşmak için camiye gelen CHP liderleri, cenaze namazı öncesinde ve sonrasında bir araya geldi.

Cenazeye ilk gelen Kemal Kılıçdaroğlu, Öymen ailesine başsağlığı diledikten sonra cenazenin yanına geçti. Namazın kılınmasına kısa bir süre kala camiye ulaşan Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu ise, taziyelerini ileterek safa katıldı. Özel ve İmamoğlu, burada Kılıçdaroğlu ile tokalaşarak selamlaştı. Namazın ardından İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun yanına gelerek bir süre sohbet etti.

“Anne kaybı çok çok zor bir şey” Cenaze namazında taziyeleri kabul eden Aysel Öymen’in kızı Aslı Öymen, duygularını şöyle dile getirdi: “Anne kaybı çok çok zor bir şey. Söylemekle, okumakla, duymakla anlaşılacak bir şey değil. Melek olmuş bütün annelere Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün çocuklara da sabırlar diliyorum.”

Aysel Öymen, geçtiğimiz salı günü hayatını kaybetmişti. Altan Öymen ile 1959 yılında evlenen Aysel Öymen, 62 yıl boyunca eşine destek olmuştu. Öymen çiftinin Aslı adında bir kızı vardı.

(İHA)
Paylaş