Cem Karaca’nın Gözyaşları Filmi İzmir’de Özel Gösterimde

Cem Karaca’nın Gözyaşları filmi, Anadolu Rock’un efsanesinin hayatını beyaz perdeye taşıyor.

1065

Cem Karaca, Türk müzik tarihinin en önemli isimlerinden biri. Onun hayatı, müziği, aşkı ve siyaseti, Cem Karaca’nın Gözyaşları filmiyle sinemaseverlerle buluşuyor. Film, Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca’nın danışmanlığında, Yüksel Aksu yönetmenliğinde ve İsmail Hacıoğlu başrolünde çekildi. Film, 26 Ocak 2024’te vizyona girdi.

Anadolu Rock’un Efsanesi Cem Karaca’nın Hayatı Beyaz Perdeye Taşındı

Cem Karaca’nın hayatını anlatan “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filminin özel gösterimi, İzmir İstinyePark Teras’taki Renk Sineması’nda yapıldı. Başrol oyuncuları İsmail Hacıoğlu ve Emre Özcan, gösterim öncesi ve sonrası gazetecilerin ve izleyicilerin sorularını yanıtladı.

Başrol Oyuncuları İzmirli Sinemaseverlerle Buluştu

Filmde Cem Karaca’yı canlandıran İsmail Hacıoğlu, film için 6 ay emek verdiklerini belirterek, “Cem Karaca rolünü oynamak ağır bir yük ve sorumluluk. Çünkü bilinen birinin hayatını oynuyorsunuz ve ben en fazla ona yakın olan, onun hayatına dokunmuş insanlardan gelecek tepkilerden çok korkuyordum. Gala gecesinden sonra bugün karşınıza biraz daha rahat geldim. Umarım izlediğinizde memnun kalırsınız. Biz elimizden geleni yaptık. Son söz sizin.” dedi.

Cem Karaca’nın Hayatındaki Ufak Renkler

Oyunculardan Emre Özcan ise filmde sadece Cem Karaca’nın hayatındaki ufak renkleri yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Cem Karaca’nın hayatı çok zengin ve renkli. Biz onun hayatının belli dönemlerini seçtik ve onları anlatmaya çalıştık. Tabii ki her şeyi anlatmak mümkün değil. Ama biz onun ruhunu, müziğini, aşkını, acılarını ve sevinçlerini yansıtmaya çalıştık.” diye konuştu.

Filmin Senaryosu ve Yönetmeni

Filmin senaryosunu Onur Böber, Özden Uçar ve Emrah Saltık’ın kaleme aldığı, yönetmenliğini Yücel Aksu’nun, danışmanlığını ise Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca’nın üstlendiği “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filmi, bugün vizyona girdi. Film, Cem Karaca’nın müzikal kariyerinin yanı sıra, aile, arkadaşlık, aşk ve siyasetle ilişkisini de beyaz perdeye taşıyor.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş