ÇARO, "Çanakkale'nin EuroVelo destinasyonuna katılması için çalışacağız"

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası proje paydaşları ile birlikte İzmir'den sonra Çanakkale, Balıkesir ve Tekirdağ'ın da EuroVelo destinasyonuna katılmak için çalışmalar yürüteceklerini açıkladı.

1711

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı’na (EuroVelo) seçilen İzmir'de 30 farklı ülkenin turizm paydaşlarını ağırladı. Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası proje paydaşlarıyla birlikte İzmir’in ardından Çanakkale, Balıkesir ve Tekirdağ’ında EUROVELO’ya dahil olması için çalışacaklarını aktardı. ÇARO, “Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) olarak proje paydaşlarımızla Çanakkale Balıkesir ve Tekirdağ illerinin Eurovelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı'na dahil olabilmesi için çalışmalara destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Bisiklet Kültürel ve Doğal Mirası Şekillendiriyor

“Mirasa Yeni Bir Bakış Açısı: Bisiklet” temasıyla gerçekleşen konferansın açılışında konuşan Bakan Ersoy, bisikletin kültürel ve doğal mirası şekillendirmedeki rolünü vurguladı. Ersoy, İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihi mirası, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Efes ve Bergama şehirleri, Ege kıyılarında uzanan eşsiz coğrafi ve tarihi yapısıyla bu etkinliğe ev sahipliği yapmak için mükemmel bir ortam sunduğunu belirtti.

Türkiye Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı’na Katılıyor

Ersoy, Avrupa kıtasını birbirine bağlayan bisiklet rotalarına Edirne, Kırklareli ve İzmir ile katılım sağladıklarını söyledi. “Umuyorum ki ilerleyen yıllarda Türkiye’den Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı’na dahil olan il sayısı daha da artacak ve böylece Türkiye, bu bisiklet rotalarıyla da ziyaretçilerine tarih, kültür, sanat ve doğal güzelliklerinden gastronomiye kadar birbirinden farklı birçok özgün deneyimi bir arada sunmaya devam edecek.” dedi.

Bisiklet Turizminde 100’ü Aşkın Rota Var

Ersoy, parlayan turizm başlıkları arasında yer alan bisiklet turizminde tüm bisikletçi kategorilerine uygun rotalar geliştirilmesine destek olduklarını anlattı. Türkiye’nin farklı bölgelerinde kültürel mirası, gastronomik değerleri, milli parkları, köyleri kapsayan 100’ü aşkın bisiklet rotası ile bisiklet severleri buluşturduklarını vurguladı.(Damla Yeltekin)

Paylaş