Çanakkaleli sporculardan tarihi başarı!

Antalya Kaş’ta gerçekleşen Serbest Dalış Açıksu Türkiye Şampiyonası'nda Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü, Çanakkale’yi gururlandırdı.

771

30 Ağustos - 4 Eylül 2024 tarihlerinde Antalya'nın Kaş ilçesinde gerçekleştirilen Serbest Dalış Açıksu Türkiye Şampiyonası'nda, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü büyük bir başarıya imza attı. Sporcularımız, turnuvada sergiledikleri üstün performansla dikkat çekti.

Rüstem Derin'den Tarihi Performans

Sporculardan Rüstem Derin, şampiyonada 3 farklı disiplinde mücadele etti ve 2 Türkiye Şampiyonluğu ile 1 Türkiye İkinciliği elde ederek bireyselde Türkiye Şampiyonu oldu.

Rekor kırdı

Mete Ali Mordağ ise 101 metre sabit ağırlık monopalet branşında Türkiye rekorunu kırarak şampiyon olmayı başardı.

Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Toplamda 3 altın, 1 gümüş madalya ile Türkiye Şampiyonu olan Sporcularımızı ve milli antrenörümüz Volkan Artut’u tebrik eder, 02-11 Ekim 2024 tarihinde Yunanistan'ın Kalamata şehrinde düzenlenecek olan Dünya Şampiyona’sında başarılar dileriz” denildi.

Şimdi gözler, 02-11 Ekim 2024 tarihlerinde Yunanistan’ın Kalamata şehrinde düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası’na çevrildi. Çanakkale OLAY Gazetesi olarak, sporcularımıza bu prestijli organizasyonda başarılar diliyor, uluslararası arenada da başarılı olmalarını temenni ediyoruz.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş