Çanakkale sularında yüzücüler kulaç attı! Kazanan belli oldu!

Çanakkale Rotary Kulübü tarafından bu yıl 37’ncisi gerçekleştirilen Çanakkale Boğazı Wilusa Yüzme Yarışı’nın kazananı belli oldu. Kıyıdan ilk çıkan isim, Muhammed Naim Mısıroğlu oldu. Yarışmaya katılan isimlerden Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen de katılım sağladı. 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayarak yarışmacılara başarılar diledi.

1209

Çanakkale Rotary Kulübü’nün gerçekleştirdiği Çanakkale Boğazı Wilusa Yüzme Yarışı’nın bu yıl 37’ncisi gerçekleştirildi. 1244 yarışmacı Çanakkale sularında kulaç atarken, birbirleriyle yarıştı. Yarışmacıların aileleri, sabahın erken saatlerinde yarış alanına gelerek yarışmacıları destekledi.

Kazanan isim belli oldu

Sabah 08:00’da başlayan yarışmada, kıyıya çıkan ilk isim Muhammed Naim Mısıroğlu oldu. Mısıroğlu “Bu yıl ilk defa Çanakkale’de yüzüyorum. Çok zor bir parkur. Ama çok şükür ben kazandım. Herkese çok teşekkür ederim” dedi.

“Yarışmada önemli olan katılma cesareti göstermek”

Yarışmanın Türkiye için önemine yer veren Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen “Bütün şehitlerimizi, gazilerimizi sevgiyle saygıyla anmamız çok güzel bir şey. Onlar sayesinde burada, özgürce Türk Bayrağı dalgalanıyor. Yarış güzel bir yarış. İstanbul’daki Kıtalar Arası maratonun ardından, 5-6 gün sonra 30 Ağustos’ta burayı yapalım. İkisi beraber yapıldığı zaman yurtdışından gelen bütün yüzücüleri Türkiye’de tutma ihtimalimiz olur. Dışarıda bizi iyi temsil ederler. Yarış güzel, iyi çalışanlar başarılı oldu. Yarışmada önemli olan aldığımız madalya değil, katılma cesareti göstermek, gençlere de örnek olarak dünya çapında yüzücüler yetiştirebilmek. 30 Ağustos Zafer Bayramımızın, vatanımıza, milletimize örnek bir bayram olarak bizden sonraki nesillere ne yapacaklarını gösteren bir etkinlik olmasını arzu ediyorum” sözlerini kullandı.

Basın mensuplarına ayrılan yer nerede?

Yarışma öncesinde, organizasyon firma fotoğraf ve görüntü kaydı almak isteyen basın mensupları kendisine zar zor yer bulabildi. Basın mensuplarında yer ayrılmamasından dolayı, vatandaşların bulunduğu yerlerde çekim yapmaları istendi. Bu istek üzerine vatandaşlar, organizasyon şirketinin isteğine “Biz buraya erken saatlerde geldik. Ben çocuğumu, torunumu burada izleyeceğim. Eğer basın yeri yazıyor olsaydı geride dururduk” diyerek tepki gösterdi. Vatandaşların, taleplerinin ardından başka bir bölgede basın mensuplarına yer ayrıldı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş