"Çanakkale'den Cumhuriyete: Hikayeleriyle Atatürk Fotoğrafları" sergisi beğeni topladı

Çanakkale Belediyesi, düzenlediği "Çanakkale'den Cumhuriyete: Hikayeleriyle Atatürk Fotoğrafları" isimli bir sergide Atatürk'ün 100 fotoğrafıyla 100 hikaye anlattı.

906

Çanakkale Belediyesi, Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında "Çanakkale'den Cumhuriyete: Hikayeleriyle Atatürk Fotoğrafları" isimli bir sergi düzenledi. Sergide, Atatürk'ün 1905-1938 yılları arasındaki fotoğrafları ve hikayeleri yer aldı.

Çanakkale Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılını kutlamak için çeşitli sanat ve kültür etkinlikleri düzenliyor. Bu etkinliklerden biri de "Çanakkale'den Cumhuriyete: Hikayeleriyle Atatürk Fotoğrafları" isimli sergi oldu. Serginin açılış töreni 27 Ekim 2023 Cuma günü Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası Troia Sergi Salonunda gerçekleştirildi. Açılış törenine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları M. İrfan Mutluay ve Z. Özleyiş Çetin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Barış Borlat, Çanakkale Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Karakaş başta olmak üzere, akademisyenler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmalarının ardından davetliler sergilenen eserleri gezerek bilgi aldılar.

Atatürk'ün 100 fotoğrafı, 100 hikayesi bu sergide

Sergide, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1905-1938 yılları arasına ait toplamda 100 fotoğrafı ve hikayeleri yer aldı. Anlatımları da Çanakkale Koleji Tarih Öğretmeni Atilla Akarcalı ve kolej öğrencileri gerçekleştirdi. Sergide, Atatürk'ün askeri, siyasi ve sosyal hayatına dair pek çok önemli anın tanıklığına şahit olmak mümkün.

Serginin Süresi: Sergi, 29 Ekim 2023 Pazar gününe kadar Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası Troia Sergi Salonunda ziyarete açık kalacak.

(Erhan Taylan)

Paylaş